Primera Airin konkurssi ei peru lomalentoja Kruunupyyn kentältä

Lentoihin voi tulla pieniä aikataulumuutoksia.

lentoliikenne
Primera Air -yhtiön tilauskone Kruunupyyssä.
Heini Holopainen / YLE

Konkurssiin hakeutunut lomalentoyhtiö Primera Air on lentänyt matkatoimisto Matkavekan tilauslentoja esimerkiksi Kokkolasta ja Vaasasta.

Primera Airin koneet on korvattu Small Planet - yhtiön kalustolla. Lentoyhtiön vaihtuminen saattaa tuoda pieniä aikataulumuutoksia, mutta lomalennot lennetään sovitusti.

Kokkola–Pietarsaaren kentältä on parhaillaan lomalaisia Kreikassa Lesboksen saarella. Paluulento on 6. lokakuuta. Kentältä lähtee seuraavaksi Matkavekan välittämä lomalento Kroatian Istriaan 7.10. ja Kyproksen Pafokseen 15.10.

Lokakuun lopulle ajoitettu Gran Canarian lento sen sijaan on peruttu vähäisen kysynnnän takia.

Matkatoimisto Kokkolan Matka Teamista todetaan, että Small Planet -lentoyhtiön painorajoitukset näyttävät olevan hiukan erilaisia kuin Primera Airin. Matkustamoon saa ottaa enintään 5 kilon painoisen laukun. Ruumaan menevän matkatavaran painoraja taas on 15 kiloa.

Matkavekalla on ollut tiistaina kiire tiedottaa 2.10. matkaan lähteville lentoyhtiön muutoksista. Tiistaina 2.10. Kemistä lennetään Portugalin Algarveen.

Matkalaiset voivat tarkistaa oman lomalentonsa tilanteen matkatoimiston sivulta (siirryt toiseen palveluun). Yhtiö aikoo ottaa yhteyttä kaikkiin niihin matkalaisiin, joita lentoyhtiön vaihtuminen koskee.

Vuoden 2019 lennoista tiedotetaan myöhemmin.