Vaasan ammattiopistossa puukotus – uhri on epäillyn entinen puoliso

Pohjanmaan poliisin mukaan uhrin vammat eivät ole hengenvaaralliset. Poliisin mukaan asiaa tutkitaan murhan yrityksenä.

poliisi
Vamian Sampo Campus
Vamian Sampo CampusYle

Vaasassa Sepänkyläntiellä sijaitsevassa Vamian Sampo Campuksessa tapahtui tänään kello 11.30 puukotus, jossa opiskelijana oleva mies puukotti opiskelijana olevaa naista koulun tiloissa.

Pohjanmaan poliisi kertoo (siirryt toiseen palveluun), että tekijäksi epäilty henkilö otettiin kiinni välittömästi tapahtuman jälkeen. Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä.

Pohjanmaan poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) uhri on puukotuksen tekijäksi epäillyn miehen entinen puoliso. Uhri on sairaalahoidossa, mutta poliisin mukaan hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset.

Poliisi tiedottaa, että koko tapahtuma on tallentunut koulun valvontakameralle ja poliisilla on erittäin hyvä käsitys siitä, mitä on tapahtunut. Ulkopuolisten nopea väliintulo on todennäköisesti pelastunut naisen hengen.

Epäilty ja uhri ulkomaalaistaustaisia aikuisopiskelijoita

Opiskelijoille ja henkilökunnalle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kello 12.30 olivat paikalla poliisi, kriisityöntekijöitä ja muun muassa pastori. Opiskelijolle on tarjottu keskustelu- ja kriisiapua.

– Alaikäisten vanhemmille on myös välitetty tieto tapahtuneesta, sanoo koulun rehtori Åsa Stenbacka.

Stenbackan mukaan molemmat, sekä epäilty puukottaja että uhri, ovat aikuisopiskelijoita ja ulkomaalaistaustaisia. He ovat valma- eli valmentavan koulutuksen opiskelijoita. Epäilty on syntynyt vuonna 1969 ja uhri 1977.

Koulunkäynti jatkuu Vamiassa keskiviikkona normaalisti, mutta keskusteluapua on opiskelijoille edelleen tarjolla, jos siihen koetaan vielä tarvetta.

– Enää ei ole mitään syytä huoleen. Poliisi selvittää, mikä tapahtuneen tausta on ja, kun se saadaan selville, meidän pitää katsoa, olisimmeko voineet tehdä jotain toisin tai varautua tapahtuneeseen, Stenbacka sanoo.

.

Vamia
Vamialla oli vakava puukotustilanne.Yle

Artikkelia päivitetty 2.10.2018 kello 16.32 Pohjanmaan poliisin [tiedotteen](https://www.poliisi.fi/pohjanmaa/tiedotteet/1/0/lisatietoa_vaasan_puukotuksesta (siirryt toiseen palveluun)-naisen_vammat_eivat_ole_hengenvaaralliset_74696) perusteella.