Sote-valiokunnan jumi jatkuu: "Tällä hetkellä emme valitettavasti voi käsitellä niitä pykäliä"

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei päässyt jatkamaan sote-uudistuksen ydinlakien työstämistä.

lainsäädäntö
Krista Kiuru
Markku Ulander / Lehtikuva

Sote- ja maakuntauudistuksen käsittely eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa takkuilee edelleen. Valiokunta piti tiistaina kokouksen, jossa käytiin läpi mietintöluonnosta valinnanvapauslaista.

– Siltä osin tämä reilu puolitoista tuntia tänään ei kulunut kuitenkaan hukkaan, valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) totesi.

Sote-uudistuksen ohjauslain eli emolain käsittely keskeytyi viime viikon lopulla keskustan ja kokoomuksen väliseen kiistaan, joka liittyy laajan päivystyksen sairaaloiden määrään.

Valiokunnan puheenjohtaja ei ole vahvistanut työn keskeytymisen syytä, mutta totesi tiistaina, ettei edellytyksiä emolain pykälien käsittelyyn vielä ole.

– Tällä hetkellä me emme valitettavasti nyt voi käsitellä niitä pykäliä, emmekä myöskään huomenaamulla, Krista Kiuru sanoi.

Sote-valiokunnalla on kiire, sillä hallitus haluaa lait voimaan niin, että maakuntauudistuksen mukaiset maakuntavaalit voidaan järjestää ensi toukokuussa. Sote-lakien hyväksymisen ja toukokuulle kaavailtujen maakuntavaalien välillä pitäisi olla väliä noin puoli vuotta.