1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen aloitti Afrikan-vierailunsa Ghanassa – Melania Trump on ensimmäisellä suurella ulkomaankiertueellaan ilman Donald Trumpia

Yhdysvaltain ensimmäisen naisen matkaa varjostavat presidentti Donald Trumpin Afrikka-tölväisyt.

Ulkomaat
Melania Trump ja Rebecca Akufo-Addo kävelevät turvamiesten ja muun väen ympäröimänä lentokentällä.
Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump saapui Ghanaan. Accran lentokentällä hänet otti vastaan Ghanan presidentin puoliso Rebecca Akufo-Addo.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin puoliso Melania Trump on saapunut länsiafrikkalaiseen Ghanaan.

Accran kansainvälisellä lentokentällä hänet otti vastaan Ghanan ensimmäinen nainen, presidentti Nana Addo Dankwa Akufo-Addon puoliso Rebecca Akufo-Addo, ja joukko ghanalaisia koululaisia.

Ghana oli sattumoisin myös maa, johon Donald Trumpin edeltäjä Barack Obama teki ensimmäinen Afrikan-vierailunsa presidenttinä vuonna 2009.

Ensimmäisellä suurella omalla kansainvälisellä matkallaan Melania Trump käy myös Malawissa eteläisessä Afrikassa, itäafrikkalaisessa Keniassa ja pohjoisafrikkalaisessa Egyptissä.

Melania Trumpin Afrikan-matkaa on kuvailtu diplomaattiseksi ja humanitaariseksi vierailuksi, joka keskittyy hänen #BeBest-kampanjansa teemoihin, lasten hyvinvoinnin edistämiseen.

Diplomatian puolella Melania Trumpilla on työsarkaa Afrikassa, sillä vierailua varjostavat tiedot, että Trump olisi luonnehtinut useita Afrikan maita "persläpimaiksi" (shithole countries.).

– Me molemmat rakastamme Afrikkaa. Afrikka on niin kaunis, kaikkein kaunein osa maailmaa monin tavoin, presidentti Trump sanoi ennen vaimonsa matkaa.

Melania Trump on pitänyt ensimmäisenä naisena melko matalaa profiilia verrattuna edeltäjiinsä.

Vierailullaan hän tutustuu erityisesti kouluihin ja sairaaloihin. Hän myös pyrkii esittelemään Yhdysvaltain kehitysjärjestön USAID:in toimintaa.

Trumpin hallinto ajaa leikkauksia Yhdysvaltain avustustoimintaan maailmalla ja pyrkii sitomaan avustukset entistä selvemmin Yhdysvaltain etujen tukemiseen.

Aiheesta aiemmin:

Trump suututti Etelä-Afrikan johtoa tviitillään – Hallitukselta kipakka vastaus: "Yrittää jakaa kansamme kahtia" 23.8.2018

Melania Trump matkustaa yksin viralliselle vierailulle Afrikkaan lokakuussa 21.8.2018

Haluaisitko vierailla "perslävessä"? Trumpin väitetty tölväisy muuttui markkinoinniksi Afrikassa 19.1.2018

Afrikan maat vaativat Trumpilta anteeksipyyntöä tölväisystä 13.1.2018

Afrikka ja Haiti pöyristyivät Trumpin kielenkäytöstä, myös norjalaiset vaivaantuneita 12.1.2018

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi