Yrittäjien etujärjestö uskoo: Irtisanomislaki loisi tuhansia työpaikkoja – veteraaniyrittäjä epäilee ennusteita

Hallituksen uusi esitys irtisanomisen helpottamisesta saa kiitosta yrittäjien etujärjestöltä. Professori moittii ehdotuksen epäselvyyttä.

irtisanominen
Töölön Sähköhuollon yrittäjä Hillevi Salmenoja pitää työntekijän koeaikaa tärkeämpänä kuin irtisanomisen helpottamista.
Töölön Sähköhuollon yrittäjä Hillevi Salmenoja pitää työntekijän koeaikaa tärkeämpänä kuin irtisanomisen helpottamista.Markku Pelkonen / Yle

Hallitus perääntyi tänään kiistassa irtisanomisten helpottamisesta. Uudessa esityksessä helpotettu käytäntö koskisi korkeintaan kymmenen henkeä työllistäviä yrityksiä. Tavoitteena on madaltaa työllistämisen kynnystä ja luoda uusia työpaikkoja.

Mutta ainakaan pitkän linjan yrittäjä ei jaksa uskoa, että potkujen helpottaminen johtaisi tuntuvaan työllistämiseen.

– En usko että se vaikuttaa niin paljon, sanoo yrittäjä Hillevi Salmenoja.

Hän on pitänyt vuodesta 1980 lähtien Töölön Sähköhuolto -valaisinliikettä Helsingin Mannerheimintiellä. Yrityksellä on takanaan yli 90 vuoden historia.

Salmenojan mukaan potkujen helpottamista ei tarvita.

– Kyllä yrittäjä ottaa työntekijän, jos oikeasti tarvitsee.

Pitkä koeaika riittää tutustumiseen

Hänen mielestään viime vuoden alussa voimaan tullut kuuteen kuukauteen pidennetty koeaika on riittävä turva uutta työntekijää palkattaessa.

Pienessä yrityksessä jopa sen koko tulevaisuus voi olla vaarassa, jos erehdytään tekemään työsopimus henkilön kanssa, joka ei olekaan tehtävään sopiva.

Salmenoja ei pidä tätäkään suurena riskinä.

– Hyvä että on tämä pitkä koeaika. Aina työllistämisessä on riski, mutta kyllä siinä puolessa vuodessa ehtii tutustua.

Töölön Sähköhuollossa oli "ennen nettiä ja Ikeaa" parikymmentä asentajaa tai myyjää. Nyt liikettä pyöritetään yrittäjän voimin.

Kausiavulle voisi olla tarvetta, mutta ei kokoaikaiselle työntekijälle.

– Siitä olisi kyllä hyötyä, jos palkan sivukulut olisivat pienemmät.

Jopa 20 000 uutta työpaikkaa

Yrittäjien etujärjestössä uskotaan vahvasti, että madallettu työllistämiskynnys olisi ainakin yksi avain työllistämiseen.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi, että hallituksen esitys potkujen helpottamisesta pienissä yrityksissä luo "merkittävästi uusia työpaikkoja."

– Arvioimme, että se tuo 10 000–20 000 uutta työpaikkaa, sanoo Pentikäinen.

Hallitus rajasi uudet säännöt koskemaan enintään kymmenen henkeä työllistäviin yrityksiin. Aiemmassa esityksessä helpotettu irtisanominen olisi koskenut enintään 20 henkeä työllistäviä yrityksiä.

Pentikäinen uskoo, että muutoksesta huolimatta työllistävyysvaikutus on suunnilleen sama. Uusi esitys koskee 330 000:ta henkilöä. Edellisessä esityksessä joukko olisi ollut runsaat 100 000 henkeä suurempi.

Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Hallituksen edellistä esitystä on arvosteltu muun muassa siitä, että se jätti liian tulkinnanvaraiseksi kohdan milloin potkut saisi antaa. Luonnostekstin mukaan irtisanomisperusteeksi olisi riittänyt “työnantajan ja työntekijän välisen luottamussuhteen” horjuttaminen.

Hallituksen kaksi esitysluonnosta
Antti Parviala / Yle

Uudessa luonnostekstissä luottamussuhteesta ei ole mainintaa. Siitä huolimatta uusi esitys ei ole työoikeuden professori Seppo Koskisen mukaan yhtään selkeämpi. Hänen mukaansa uusi muotoilu ei anna yrittäjälle yhtään selvempää kuvaa siitä mitä voi tehdä ja mitä ei.

– Tämä ei anna juuri minkäänlaista osviittaa irtisanomiskynnyksen korkeuden arviointiin - paitsi sen, että hallituksen mukaan sen pitää olla matalampi kuin nykyinen.

Korjaus 17.45: Tekstin maininta siitä, että alkuperäinen esitys olisi koskenut 330 000:ta työntekijää on muutettu muotoon 330 000 henkilöä, koska luku sisältää myös yrittäjät.

Lue myös:

Hallitus alentaa irtisanomislain rajan kymmenen työntekijän yrityksiin, karenssi lyhenee 60 päivään – keskiviikon lakot toteutuvat

Irtisanomisen ihanuus ja kurjuus – Neljä tositarinaa potkuista ja siitä, miksi työnantaja haluaisi päästä helpommin hankalasta työntekijästä eroon