Lahti Energia myy maakaasuliiketoimintansa

Myynnillä ei ole välittömiä vaikutuksia voimassa oleviin kaasusopimuksiin.

Lahti
Kymijärven voimala Lahdessa.
Mika Moksu / Yle

Lahti Energia on sopinut maakaasuliiketoimintansa myymisestä Auris Kaasunjakelulle ja Suomen Kaasuenergialle. Maakaasun jakelu- ja myyntiliiketoiminta siirtyvät uusille omistajille lokakuun lopussa. Myyntipäätös liittyy osaltaan Lahti Energian tavoitteisiin luopua fossiilisista energianlähteistä.

– Tämä on askel siihen suuntaan omistusten osalta, vaikka jatkammekin maakaasun käyttöä energian tuotannossa myös kauppojen jälkeen, kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Tällä hetkellä maakaasuun osuus Lahti Energian tuotannossa on vuositasolla noin kymmenen prosenttia. Seesvaara ei uskalla arvioida, milloin yhtiö pystyy luopumaan maakaasun käytöstä kokonaan.

– Kovilla pakkasilla nojaamme maakaasuun enemmän, kesällä emme tarvitse sitä juuri ollenkaan, Seesvaara sanoo.

Maakaasuliiketoiminnan myynnillä ei yhtiön mukaan ole välittömiä vaikutuksia Lahti Energian kaasuasiakkaille. Uudet omistajat vastaavat toimituksista ja niihin liittyvistä velvoitteista voimassa olevien sopimusten mukaan. Lahti Energialla on tällä hetkellä noin 300 maakaasuasiakasta, joista suurin osa on omakotitaloasiakkaita.