Polkujuoksu yhdisti kajaanilaisnaiset – Ystävien ja oman ajan löytäminen voi olla vaikeaa aikuisiällä

Kajaanilaisnaiset ystävystyivät vaelluksella ja saavat polkujuoksemalla aikaa itselleen.

Kajaani
Kaksi naista juoksee metsäpolulla.
Yhteinen harrastus voi yhdistää ihmisiä.Tiia Korhonen / Yle

Kajaanilaisten Anne Laatikaisen ja Päivi Pernu-Heikkisen arki on kiireistä. Ruuhkavuosien aikana pitäisi löytää vielä omaa aikaa itselleen ja ystäville. Omaa aikaa ja toisensa naiset löysivät metsästä ja lenkkipolulta.

Laatikaisen mukaan oman ajan ottaminen vaatii välillä järjestelyjä ja organisointikykyä. Se on kuitenkin vaivan arvoista.

Alunperin naiset tapasivat toisensa opintojen parissa, mutta vasta Vuokatin vaelluksella ystävyys syventyi. Tällä hetkellä he harrastavat polkujuoksua kajaanilaisessa Hillers Trail Running -ryhmässä.

Aikuisena uusien ystävyyssuhteiden solmiminen on usein vaikeampaa kuin lapsena, koska aikuisilla ei ole välttämättä yhdistäviä tekijöitä niin paljon kuin esimerkiksi kouluiässä.

Psykologi Hanne-Leona Luomajoki totesi MTV:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että pelko heittäytyä toisen varaan on yleistä suomalaisille.

Toisaalta ihmisen sosiaalisen elämän piirit voivat olla jo täynnä tai sosiaaliset suhteet eivät pysy muuttuvien elämäntilanteiden mukana. Päivi Pernu-Heikkinen kuvaileekin läheisen ystävän löytymistä aikuisiällä lottovoitoksi.