Eppu Normaalin Pantse Syrjälle tuli 60 päivää ehdollista vankeutta ex-vaimon pahoinpitelyistä

Eppu Normaalin kitaristia syytettiin entisen puolisonsa pahoinpitelyistä.

pahoinpitely
Pantse Syrjä odottaa oikeusistuntoa.
Pantse Syrjä kuvattuna Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyskuussa.Antti Palomaa / Yle

Eppu Normaalin kitaristi ja säveltäjä Mikko "Pantse" Syrjä on saanut 60 päivää ehdollista vankeutta entisen puolisonsa kahdesta pahoinpitelyistä.

Yhden pahoinpitelyn osalta syytteet hylättiin.

Syrjä tuomittiin maksamaan korvauksia valtiolle yhteensä noin 290 euroa. Entiselle puolisolle korvauksia tulee maksaa kivusta ja särystä sekä oikeudenkäyntikuluista yhteensä noin 11 000 euroa. Kelalle Syrjän on maksettava vahingonkorvauksia noin 1 900 euroa.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomion asiasta keskiviikkona.

Syyttäjä: Vammoina aivotärähdys ja käden murtuminen

Syyttäjä vaati Syrjälle ehdollista vankeusrangaistusta entisen puolisonsa toistuvasta pahoinpitelystä. Syyte koski kolmea pahoinpitelyä.

Syytetyt pahoinpitelyt tapahtuivat Ylöjärvellä vuosien 2014 ja 2016 aikana. Ensimmäinen syytekohta koski vuoden 2014 kesää. Tämä syyte hylättiin.

Syyttäjä kertoi vammoiksi muun muassa aivotärähdyksen ja käden murtumisen. Kolmannen tapauksen jälkeen, kun käsi murtui, puoliso otti syyttäjän mukaan yhteyttä poliisiin.

Muut tapaukset tulivat ilmi poliisitutkinnassa.

Syrjä: Syytteet keksittyjä

Pantse Syrjä kiisti rangaistusvaatimukset. Hän kiisti aiheuttaneensa vammoja ja kertoi oikeudessa pitävänsä syytteessä esitettyjä asioita keksittyinä.

Syyttäjällä oli todisteina esimerkiksi lääkärinlausuntoja ex-puolison saamista vammoista ja tämän soittamia hätäkeskuspuheluita.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Siihen voi hakea muutosta hovioikeudessa.

Eppu Normaali on perustettu vuonna 1976.

Yhtyeellä on lukuisia kulta-, platina ja tuplaplatinalevyjä, minkä lisäksi yhtyeestä on tehty muun muassa elokuva. Yhtyeelle tehty patsas paljastettiin kesällä Ylöjärvellä.

Lue lisää:

Pantse Syrjää syytetään kolmesta eri pahoinpitelystä – bändin jäseniä mukana oikeudessa