1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brett Kavanaugh

Katso video: Trump pilkkasi Kavanaugh'ta ahdistelusta syyttävän Fordin todistajanlausuntoa – "Hän muistaa vain juoneensa yhden oluen"

Trump on aiemmin kommentoinut sovinnollisesti todistusta, jonka Christine Blasey Ford antoi viime viikolla senaatissa.

Brett Kavanaugh
 Trump pilkkasi Kavanaugh'ta ahdistelusta syyttävän Fordin todistajanlausuntoa – "Hän muistaa vain juoneensa yhden oluen"
Trump pilkkasi Kavanaugh'ta ahdistelusta syyttävän Fordin todistajanlausuntoa – "Hän muistaa vain juoneensa yhden oluen"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ensimmäistä kertaa avoimesti pilkannut todistajanlausuntoa, jonka Christine Blasey Ford antoi viime viikolla senaatin oikeusvaliokunnalle.

Puhuessaan kannattajilleen tiistaina Southavenissa Mississippissä Trump imitoi Fordia ja pilkkasi sitä, ettei Ford tiennyt vastauksia moniin hänelle esitettyihin kysymyksiin.

Ford syyttää seksuaalisesta ahdistelusta Brett Kavanaugh'ta, joka on Trumpin ehdokas korkeimman oikeuden tuomariksi. Väitetty ahdistelu tapahtui lukioajan bileissä 36 vuotta sitten.

Trumpin mukaan Ford ei kuitenkaan muistanut juuri muuta kuin sen, että oli juonut yhden oluen.

– "Kuinka pääsit kotiin?" "En muista", "Kuinka pääsit sinne?" "En muista", "Missä se paikka on?" "En muista", Trump irvaili.

Yleisö reagoi Trumpin esitykseen nauraen ja taputtaen.

Trump on aikaisemmin kommentoinut Fordin todistusta sovinnollisesti ja sanonut häntä hyväksi todistajaksi, vaikka onkin puolustanut Kavanaugh'ta. Kavanaugh kiistää jyrkästi ahdistelusyytökset.

Trump väittää, että syytökset johtuvat siitä, että Kavanaugh on yritetty tuhota siitä lähtien, kun hänen ehdokkuudestaan ilmoitettiin. Hänen mielestään Kavanaugh'n ei pitäisi joutua kokemaan tällaista.

Lue myös:

Asianajajat huolissaan Kavanaugh'n häirintätutkinnasta: ”Miksi FBI ei ota yhteyttä nimettyihin todistajiin?”

Tuomariehdokas Kavanaugh vakuutti syyttömyyttään kyynelehtien, ei aio luopua ehdokkuudesta ahdistelusyytöksistä huolimatta – Yle seurasi

Trump mocks Christine Blasey Ford's testimony, tells people to 'think of your son' (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi