1. yle.fi
  2. Uutiset

Vihreiden Aino Pennasen lentokoneprotesti siirtyy syyteharkintaan

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi heinäkuun lopussa palautustilannetta Finnairin lentokoneessa. Poliisi poisti hänet lentokoneesta.

Syyteharkinta
Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen.
Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen.Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksesta, jossa vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi heinäkuun lopussa palautustilannetta Finnairin lentokoneessa. Poliisi ei ole vahvistanut Pennasen nimeä.

Poliisi tutki Helsinki-Vantaalla tapahtunutta välikohtausta rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle. Poliisi tiedottaa, että juttu siirtyy seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

Pennanen on kertonut huomanneensa koneessa palautustilanteen, jota hän protestoi turvapaikkamenettelyn ja pakkopalautusten ongelmien takia.

Poliisi ei ole kertonut, oliko lennolla maasta poistettavaa ihmistä.

Lue lisää:

Poliisi epäilee vihreiden Aino Pennasta ilmailurikkomuksesta ja haitanteosta virkamiehelle – kieltäytyi istumasta protestina ulkomaalaisen palautukselle

Vihreiden lainsäädäntösihteeri vastusti pakkopalautuksia lentokoneessa: kieltäytyi istumasta ja kuvasi tilanteen livenä somessa – poliisi poisti koneesta

Lue seuraavaksi