Kaivosyhtiö Beowulf Mining: Heinävedelle suunnitellun kaivoksen vastustus ja keskustelu eivät vaikuta tämän hetken töihin

Kaivosta vastustava Pro Heinävesi -kansanliike järjestää sunnuntaina keskustelutilaisuuden grafiittikaivoksen riskeistä ja vaikutuksista lähiympäristöön.

Heinävesi
Aitolampi Heinävedellä.. Lammen tuntumaan suunnitellaan grafiittikaivosta. Taustalla Varisvesi.
Esa Huuhko / Yle

Heinävedelle kaivosta suunnittelevan Beowulf Miningin mukaan kaivossuunnitelmiin kohdistuva vastustus ja siitä käyty keskustelu eivät vaikuta yhtiön tämän hetken töihin. Kaivosyhtiö tekee ympäristöselvitystä ja valmistelee hankekartoituksen aloittamista.

Beowulf Miningin tytäryhtiön Fennoscandian Resourcesin toimitusjohtaja Rasmus Blomqvist kertoo, että hankekartoituksen tekijää ei ole toistaiseksi päätetty. Hankekartoituksen on tarkoitus valmistua ensi vuoden alkupuolella noin kuusi kuukautta kartoitustyön aloittamisen jälkeen.

Kaivosta vastustava Pro Heinävesi -kansanliike järjestää sunnuntaina Leppävirralla tiedotustilaisuuden mahdollisen grafiittikaivoksen riskeistä ja vaikutuksista lähiympäristöön Leppävirran ja Heinäveden alueella. Lisäksi Pro Heinävesi aikoo kertoa arvionsa kaivoksen taloudellisesta kannattavuudesta.

Beowulf Miningia edustava Rasmus Blomqvist kertoo osallistuvansa sunnuntain tilaisuuteen.

– Olen enemmän kuuntelemassa, mutta ihmiset saa kysyä minulta ja vastaan niin hyvin kuin vain pystyn, Blomqvist sanoo.

Hän kertoo, että ihmiset ovat ottaneet yhteyttä yhtiöön ilmaistakseen sekä vastustavan että puoltavan mielipiteensä kaivoksesta. Blomqvist kertoo joidenkin ottaneen myös yhteyttä kertoakseen, että he haluavat saada lisää tietoa kaivossuunnitelmista.

– Seuraamme tiivisti keskusteluja ja yritämme ymmärtää, mikä kaikkein eniten huolestuttaa malminetsintähankkeessa, jotta näitä asioita voidaan käsitellä tulevaisuudessa.

Lue lisää:

Yli 3 000 vastustaa Heinävedelle suunniteltua grafiittikaivosta – Luostarit, luontoväki ja brittiyhtiö napit vastakkain