Vihreiden Jani Toivola jättää eduskuntapolitiikan

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) ei aio lähteä ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Jani Toivola
Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola.
Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) ilmoittaa, että ei lähde ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Toivola on toisen kauden kansanedustaja. Hän on työskennellyt eduskunnassa vuodesta 2011 alkaen.

Toivola kertoo asiasta Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) ja verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Hän kirjoittaa viime viikkojen olleen haastavimpia poliittisella urallaan.

Kansanedustaja Toivola on ollut viime aikoina useasti julkisuuden kohteena erilaisten epäselvyyksien takia. Toivola sai viime viikolla vakavat moitteet vihreiden ryhmänjohtaja Krista Mikkoselta kansanedustajan tehtäviin sisältyvien etujen käytöstä.

Moitteet koskivat Toivolan tapaa käyttää eduskunnan taksikorttia, hänen asumisjärjestelyjään sekä maksullisia kouluvierailuja sairausloman aikana (siirryt toiseen palveluun).

Taksikulujen epäselvyyksien takia Toivola maksoi eduskunnalle taksimatkojaan takaisin. Kouluvierailuista hän on kertonut laskuttaneensa (siirryt toiseen palveluun) palkkioita yhteensä 14 742 euroa Lasten ja nuorten säätiöltä vuosina 2015-2016.

Toivola kertoo ottavansa täyden vastuun teoistaan ja kiittää saamastaan tuesta.

– Julkisuudessa esillä olleet asiat tapahtuivat aikana, jolloin olin vakavasti masentunut. En ensin uskaltanut pysäyttää junaa vaan päinvastoin kiihdytin vauhtia ja yritin loppuun asti todistaa, että pystyn, kunnes asiat alkoivat lipsua otteestani. Lopulta uskalsin pysähtyä ja sain onnekseni apua. Tänään voin hyvin ja olen onnellinen, Toivola selittää päätöksensä taustoja.

Lue lisää:

Vihreiden ryhmänjohtajalta vakavat moitteet Jani Toivolalle – PRH ei ryhdy jatkotoimiin Lasten ja nuorten säätiön maksamien palkkioiden takia

Vihreiden Jani Toivola maksaa eduskunnalle takaisin taksimatkojaan – "Yhdeksän matkaa olisi pitänyt maksaa itse"

Toivola siirtää kirjansa Helsinkiin – taustalla kulukorvausepäselvyydet

IL: Kansanedustaja Jani Toivola nostaa eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäen asunnosta, asuu silti Helsingissä