Savolaisisännöitsijän tuomio laajamittaisesta dopingaineiden kaupasta lieveni hovioikeudessa

Hovioikeus katsoi monet vyyhdin teot yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kotimaa
Tullin takavarikoimia dopingampulleja
Tulli

Päätekijöiden tuomiot laajamittaisesta doping- ja lääkeaineiden maahantuonnista ja levityksestä ovat lieventyneet Itä-Suomen hovioikeudessa.

Tuomitut teot sattuivat noin vuoden sisällä elokuusta 2016 elokuuhun 2017. Jauhe- ja nestemäisiä dopingaineita valmistettiin kerrostaloasunnoissa Kuopiossa ja Iisalmessa. Tulli kertoi paljastaneensa tapauksen viime syksynä.

Jutun päätekijän, 30-vuotiaan isännöitsijänä työskennelleen iisalmelaismiehen vankeustuomio lieveni kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden pituiseksi. Käräjäoikeuden tuomio oli yli viisi vuotta vankeutta.

Päätekijän tuomiota lievensi muun muassa se, että hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen kokonaisuudessa vain yhteen törkeään dopingrikokseen, yhteen salakuljetukseen ja yhteen lääkerikokseen. Käräjäoikeus tuomitsi miehen aiemmin kahdesta törkeästä dopingrikoksesta, kahdesta salakuljetuksesta ja kahdesta lääkerikoksesta.

Toisen päätekijän, 25-vuotiaan naisen ehdoton kahden ja puolen vuoden vankeustuomio lieveni ehdolliseksi ja lyheni vuoden ja kymmenen kuukauden pituiseksi.

Hovioikeuden keskiviikkona antama ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen. Siihen voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.