Lehti: Nordeassa rahanpesuepäily

Copenhagen Post kertoo, että rahanpesuun liittyvä summa olisi noin 322 miljoonaa Norjan kruunua, joka on euroissa yli 34 miljoonaa.

rahanpesu
Nordean pankki Kööpenhaminassa.
Nordean pankki Kööpenhaminassa. ( Arkistokuva)Freya Ingrid Morales / Bloomberg /Getty Images

Pankkikonserni Nordeassa on rahanpesuepäily, kertoo tanskalaislehti Copenhagen Post (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan rahanpesuun liittyvä summa olisi noin 322 miljoonaa Norjan kruunua, joka on euroissa runsaat 34 miljoonaa.

Venäläisen asiakkaan epäillään avanneen pankin tilin Tanskassa, ja tämän tarkoituksena on ollut siirtää rahaa maasta pois. Rahanpesun epäillään tapahtuneen vuosina 2010–2013, Copenhagen Post kertoo.

Lehden mukaan viranomaiset ovat lähes neljän vuoden yrittäneet nostaa rikosjuttua venäläistä asiakasta ja Belizessä sijaitsevaa yhtiötä vastaan.

Rikosten epäillään liittyvän Kööpenhaminan Vesterbrossa sijaitsevaan konttoriin. Kansainvälisten asiakkaiden konttori on sittemmin suljettu.

Nordea ei ole kommentoinut tapausta. Riskienhallintajohtaja Julie Galbo myönsi kuitenkin lehdelle, että Nordean rahanpesun vastaiset toimet ovat olleet aiemmin puutteellisia. Galbon mukaan asiaan on tehty viime vuosina merkittäviä parannuksia.

Nordean viestintäjohtaja Kati Tommiska kertoi Ylelle, että tapausta hoidetaan Tanskasta, eikä asiaa kommentoida Suomesta.

Tapauksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Taloussanomat.