Työnseisaus sotkee bussiliikennettä Espoossa ja Helsingissä torstaina: Sadat kuljettajat marssivat ulos työpaikoiltaan aamuyöllä

Työnseisauksen odotetaan tuntuvan erityisesti Etelä-Espoossa ja Pohjois-Helsingissä.

työnseisaukset
Espoon bussilinja 19
Pohjolan liikenteen bussi ajoi linjaa 19 Espoossa viime joulukuussa.Ilkka Klemola / Yle

Pohjolan kaupunkiliikenteen kuljettajat marssivat ulos työpaikoiltaan torstaina aamuyöllä Suomenojan, Finnoonniityn ja Pasilan varikoilla. Ulosmarssi on vuorokauden mittainen.

HSL arvioi, että työnseisaus vaikuttaa liikenteeseen etenkin eteläisessä Espoossa Suur-Espoonlahden ja Matinkylän alueella, Tapiolan ja Leppävaaran välillä, eteläisen Espoon ja Jorvin välisissä yhteyksissä, Westendissä, Pakilan ja Paloheinän suunnalla, Metsälässä, Oulunkylässä sekä paljon myös Helsingin poikittaislinjoilla.

Pohjolan Liikenteellä on tuhatkunta kuljettajaa, sanoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko. Heistä noin joka toisen arvioidaan olevan lakossa torstaina aamuyöstä alkaen.

Ajamatta jäävien vuorojen määrää ei pystytä vielä kertomaan. Liikennöitsijä kehottaa seuraamaan HSL:n sivuja, joille päivitetään poisjäävien linjojen tietoja. HSL kertoo, että pysäkkinäytöillä voi olla torstaina virheellistä informaatiota.

HSL:n verkkosivuilla on lueteltu linjat, joihin työnseisaus vaikuttaa. (siirryt toiseen palveluun)

Lakolla vaaditaan perumaan yhden kuljettajan irtisanominen

Seisauksella ei ole vaikutusta Pohjolan Liikenteen Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan liikenteeseen. Myös Länsi-Uudenmaan bussiliikenne, Finnair City Bus sekä pikavuorot ajetaan normaalisti. Lakko ei myöskään ulotu Pohjolan Liikenteen muualla Suomessa ajattavaan liikenteeseen.

Pohjolan Liikenteen toimitusjohtajan Heikki Alangon mukaan seisauksella vaaditaan palauttamaan viime viikon torstaina Matinkylän terminaalissa asiakkaan kanssa välikohtaukseen osallistuneen kuljettajan työsuhde.

Kuljettajan työsuhde päätettiin perjantaina sen jälkeen kun kuljettajaa oli kuultu tapauksesta ja bussin kamerajärjestelmän videotallenteet oli tarkastettu.

Pohjolan kaupunkiliikenteen varapääluottamusmies Niko Lehtimäki ei halunnut kommentoida ulosmarssin syytä, koska asia halutaan käsitellä yrityksen sisällä.