1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Poliisin loukkaantuminen virkatehtävissä

Piiritystilanne ratkesi Yhdysvalloissa: Kuusi poliisia haavoittui, yksi kuoli

Lapsia panttivankina pitänyt mies on otettu kiinni.

Etelä-Carolinassa sijaitsevassa Florencen kaupungissa on tapahtunut vakava ampumavälikohtaus. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kuusi poliisia on haavoittunut ja yksi kuollut ampumavälikohtauksessa Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa. Lapsia panttivankina pitänyt epäilty otettiin kiinni kaksi tuntia kestäneen piirityksen päätteeksi.

Haavoittuneiden poliisien tilasta ei ole toistaiseksi tietoa. Lapset eivät loukkaantuneet piirityksessä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi saapui keskiviikkona tekemään kotietsintää Florencen piirikunnan rajalla sijaitsevaan asuntoon. Epäilty ampui kohti poliiseja ja otti asuintalon lapset panttivangiksi. Kun lisävoimia saapui paikalle, tulitaistelu jatkui ja yksi poliisi sai surmansa.

– Joka suunnasta ammuskeltiin, Florencen piirikunnan seriffi Kenney Boone luonnehti tilannetta.

– Epäilty oli asettautunut niin, että hän pystyi ampumaan satojen metrien alueelle. Hänellä oli etulyöntiasema, Boone kertoi lehdistötilaisuudessa.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut ampujan mahdollista motiivia.

Piiritystilanne tapahtui vauraalla Vintage Placen asuinalueella. Paikallinen asukas Bobby Goin kertoi uutistoimisto AP:lle olevansa hyvin yllättynyt tapauksesta.

– Joku ei noudata stop-merkkiä ja saa kuvansa Facebookiin. Se on pahinta, mitä täällä yleensä tapahtuu, Goin kuvaile asuinaluetta AP:lle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tviitannut osanottonsa Florencen poliisille.

Artikkelia korjattu 4.10.2018 Kello 9:57. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisit saapuivat asunnolle suorittamaan kotietsintää. Alkuperäisessä artikkelissa poliisin kerrottiin tuoneen epäillylle haastetta.