1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Baltic Yachts

Baltic Yachtsin toimitusjohtaja irtisanoutui

Yhtiön mukaan toimitusjohtaja eroaa yhteisymmärryksessä – tarkempaa syytä ei kerrota.

Baltic Yachts
Balticin omistaja Hans Georg Näder.
Baltic Yachtsin pääomista Hans Georg Näder on nimennyt jo uudet henkilöt lähteneiden johtajien tilalle. Taustalla Näderille viime vuonna valmistunut Pink Gin VI -vene.Kalle Niskala / Yle

Luksusveneitä valmistavan Baltic Yachtsin toimitusjohtaja Sam Stenberg on irtisanoutunut. Pietarsaaressa toimiva yhtiö ilmoittaa tiedotteessaan, että Stenberg jättää tehtävänsä yhteisymmärryksessä. Tarkempia syitä ei kerrota.

Yle ei tavoittanut Sam Stenbergiä kommentoimaan lähtöään.

Keskipohjanmaa-lehden mukaan myös talouspäällikkö jättää yhtiön.

Yle kertoi elokuussa, että kaikkien aikojen suurimman purjeveneen Balticilta ostanut Panamax hakee yhtiöltä yli 22 miljoonan euron korvausta. Se väittää, että vuonna 2011 valmistuneessa luksusjahdissa on ollut puutteita, vikoja ja virheitä, joita Baltic ei ole suostunut korvaamaan. Baltic on kiistänyt viat.

Vaasan hovioikeus on vahvistanut Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksen 21 miljoonan euron vakuustakavarikosta Panamax-yhtiön mahdollisten saatavien turvaamiseksi. Kuitenkin Panamaxin pyynnöstä Baltic Yachtsin omaisuutta on asetettu takavarikkoon ainoastaan kahden miljoonaa euron edestä. Baltic Yachts hakee takavarikkoasiassa korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Baltic Yachtsin liikevaihto oli vuonna 2017 yli 39 miljioonaa euroa, yhtiö teki tappiota noin neljä miljoonaa euroa.