Hyppää sisältöön

Katso video – Miss Suomi -finaalin nuorin kilpailija heräsi uuteen arkeen: "Onhan se uutta, kun lehdet soittelee ja ihmisiä alkaa kiinnostaa oma elämä"

18-vuotiaan lappeenrantalaisen Eevi Ihalaisen mielestä Miss Suomi -kilpailu on paljon muuta kuin pelkkä kauneuskilpailu. Ei riitä, että seisoo nättinä rivissä.

Eevi Ihalainen
Katso Lappeenrannan Linnoituksen maisemissa kuvattu Eevi Ihalaisen haastattelu. Toimittajana on Ville Toijonen.

Viikko sitten lauantaina Miss Suomi -finaalissa nähtiin jälleen suuria ilon kyyneliä, kun voittajakolmikon nimet julkistettiin. Miss Suomeksi kruunattiin 23-vuotias Alina Voronkova. Finaalin nuorin osallistuja, 18-vuotias Eevi Ihalainen tuli ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ja toiseksi perintöprinsessaksi 23-vuotias Jenny Lappalainen.

Viime kevään abiturientti, lappeenrantalainen Eevi Ihalainen on nyt saanut hieman vajaan viikon elää ensimmäisen perintöprinsessan elämää. Vaikka hän lähti voittoa tavoittelemaan, on Eevi Ihalainen erittäin tyytyväinen myös perintöprinsessan titteliin.

– Koko ajan luotin omiin mahdollisuuksiini ja siihen, että olen siinä kolmikossa. Mutta kyllä se oli semmoinen shokki, kun oman nimen kuulin. Ihan upeata, kertoo Eevi Ihalainen.

Eevi Ihalainen on 18-vuotias lappeenrantalainen, viime kevään ylioppilas. Kuva: Kari Kosonen / Yle

Ensimmäinen kauneuskilpailu

Miss Suomeksi valittu Alina Voronkova on heti finaalin jälkeen ollut lukuisissa haastatteluissa radioissa, TV:ssä ja lehtien palstoilla. Mutta vientiä on ollut myös Eevi Ihalaisella.

– Onhan se uutta, kun lehdet soittelee ja ihmisiä alkaa kiinnostaa oma elämä, kertoo Ihalainen.

Miss Suomi -kilpailu on Eevi Ihalaiselle elämänsä ensimmäinen kauneuskilpailu. Miss Suomi -kilpailuun hän lähti mukaan, koska pitää esiintymisestä ja haluaa inspiroida ihmisiä.

– Haluan tehdä ahkerasti töitä ja minua kiinnostaa kaikki työt, mitä tästä missihommasta voi tulla.

Alina Voronkova on Miss Suomi 2018. Perintöprinsessoiksi valittiin Eevi Ihalainen (oik.) ja Jenny Lappalainen (vas.). Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Oma persoona esille

Vaikka Miss Suomi -kilpailu ei tänä vuonna näkynytkään enää tavallisessa TV:ssä, niin Ihalaisen mielestä Miss Suomi -kilpailu ei ole menettänyt sitä loistoa ja mielenkiintoa, mikä sillä on takavuosina ollut. Hän uskoo, että ihmisiä kilpailu kiinnostaa.

– Moni ei ehkä myönnäkään sitä, miten paljon se kiinnostaa.

Eevi Ihalainen kertoo, että Miss Suomi -kilpailu on hyvä ponnahduslauta tulevalle uralle. Se on myös paljon muuta kuin pelkkä kauneuskilpailu, jossa ei riitä se, että seisoo nättinä rivissä.

– Pitää osata edustaa, tuoda omaa persoonaa esille ja brändätä itseänsä. Miss Suomi -kilpailu on upea mahdollisuus vaikka mihin.

Tulevaisuudessa Eevi Ihalaisen mielessä on psykologin tai mielenterveysalan opinnot. Mutta jo muutaman viikon kuluttua hän on mukana Japanissa Miss International -kilpailussa.

– Sinne lähdetään voittamaan, sanoo lappeenrantalainen Eevi Ihalainen.

Katso Eevi Ihalaisen haastattelu Yle Areenasta.