Suomen suurin bussifirma Koiviston Auto osti Onnibusin – uusi omistaja: hinnat pysyvät halpoina

Kaksikerroksisista punaisista linja-autoistaan tunnetun Onnibusin brändi säilytetään.

linja-autoliikenne
Onnibusin kuljettaja Mikael Rönnman pakkasi Imatralle lähtevää autoa Kampin linja-autoaseman terminaalissa 4. lokakuuta
Onnibusin kuljettaja Mikael Rönnman pakkasi Imatralle lähtevää autoa Kampin linja-autoaseman terminaalissa 4. lokakuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Lahtelainen Koiviston Auto Oy on ostanut Onnibus.comin koko osakekannan.

Suomen suurimman linja-autokonsernin Koiviston auton konsernijohtaja Antti Norrlinin mukaan Onnibus-brändi säilyy ja sen liikennettä kehitetään Onnibussin nykyisen johdon kanssa.

Kauppaa on Norrlinin mukaan pohdittu pidemmän aikaa.

– Kun Onnibus tuli markkinoille tällä uudella toimintatavallaan – sähköisellä lipunmyynnillä, dynaamisella hinnoittelulla ja tällä halpabussimeiningillä – ja mullisti markkinan, niin me jäimme vanhempana toimijana ikään kuin lähtötelineisiin, konsernijohtaja kertoo.

– Tällä kaupalla pääsemme kiinni nykyaikaan ja saamme yhdistettyä Onnibusin nykyajan vahvuudet meidän 90-vuotiaan perheyrityksemme osaamiseen, hän iloitsee.

Hinnoittelu ei muutu

Hintojen nousua matkustajien ei Norrlinin mukaan tarvitse pelätä.

– Onnibussin dynaaminen ja aggressiivinen hinnoittelu on nimenomaan se, millä Onnibus on pärjännyt. Se tulee jatkumaan, konsernijohtaja sanoo.

OnniBus.com Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke odottaa yritysten voimien yhdistämisen tuovan alalle kasvua.

– Kaukoliikenteessä yli 75 prosenttia tehdään edelleen henkilöautoilla, ja bussien osuus on noin kahdeksan prosenttia. Osuus on mahdollista kasvattaa jopa kaksinkertaiseksi. Toki tämä vaatii jatkuvaa kehittämistä, uusia palveluita ja oikean hinnoittelun, Helke sanoo.

Koiviston Auto -konsernin liikevaihto on 169 miljoonaa euroa, työntekijöitä on 2 100 ja linja-autoja noin 1 000. Onnibusin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä on 230. Linja-autoja yhtiöllä on 68. Onnibusin reitistö yhdistää nykyisellään 50 kaupunkia Suomessa.

Kauppasummaa yhtiöt eivät kerro julkisuuteen.

Koiviston Auton liikenneyhtiöt Helsingin Bussiliikenne, Jyväskylän Liikenne, Koiviston Auto, Koskilinjat, Kuopion Liikenne, Porvoon Liikenne ja Satakunnan Liikenne hoitavat linjoja ympäri maata Helsingistä Ivaloon ja Kilpisjärvelle asti ja kuljettavat kuukausittain 6,8 miljoonaa matkustajaa. Onnibussin matkustajamäärä on kuukausittain noin 300 000.

Muita uutisia

Kilpailuvirasto haluaisi tutkia Onnibusin myynnin Koiviston Autolle – mutta se ei ole mahdollista

Analyysi: Näin Onnibus tuli Suomeen ja pani bussimarkkinat sekaisin – värikäs tarina sai tänään vaisun lopun

Koska halvimmalla kaukobussiin tai junaan? Näillä kolmella palvelulla voi verrata hinnat ja aikataulut samalla kertaa