Alma Media aloittaa yt-neuvottelut Aamulehdessä – koskevat noin sataa henkilöä

Alma Median tiedotteen mukaan neuvottelut koskevat Alma Media Kustannus Oy:ssä työskentelevää Aamulehden toimituksen henkilöstöä.

Aamulehti
aamulehtiä hyllyssä
Ismo Pekkarinen / AOP

Lehtitalo Alma Media suunnittelee vähentävänsä työntekijöitä. Alkavien yt-neuvottelujen piirissä on noin sata Alma Media Kustannus Oy:n henkilöä.

Alma Media kertoo tiedotteessa, että alustavan suunnitelman mukaan Aamulehden henkilökunnan määrä saattaa vähentyä enimmillään 17 henkilötyövuodella.

– Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Aamulehti on onnistunut vahvistamaan asemaansa Tampereen markkina-alueella. Sen tavoittavuus on kasvanut, mutta valtakunnallinen printtimainonta on edelleen laskenut. Keskittymisemme paikalliseen sisältöön on tuottanut hyviä tuloksia ja tämä on fokusalueemme yhä voimakkaammin myös jatkossa, sanoo Alma Consumerin johtaja Kari Kivelä tiedotteessa.

Alma Media Kustannus Oy:n palveluksessa on noin 300 henkilöä.

Neuvottelut eivät koske muita Alma Consumer -liiketoimintasegmenttiin kuuluvia yksiköitä Alma Media Kustannus Oy:ssä, Alma Media Suomi Oy:tä eivätkä paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy:tä.

Alma Consumer julkaisee Iltalehteä, Aamulehteä, Satakunnan Kansaa sekä paikallis- ja kaupunkilehtiä. Paino- ja jakeluyksikkö Alma Manu on osa Alma Consumeria.