Keskustan Pekka Puska Vaasan sairaalan päivystyksestä: "Jouduin uskomattoman painostuksen kohteeksi"

Painostajina ovat Puskan mukaan olleet niin kokoomuksen edustajat kuin keskustalaiset puoluetoverit.

Pekka Puska
Pekka Puska
Pekka PuskaMårten Lampén / Yle

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa istuva kansanedustaja Pekka Puska (kesk.) kertoo äänestävänsä valiokunnassa sen puolesta, että Vaasan keskussairaalaa ei liitetä niin sanotun laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon.

Puska kertoo joutuneensa kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien "uskomattoman painostuksen" kohteeksi asiassa.

Puska olisi alun perin halunnut saada Vaasan keskussairaalan liitetyksi laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon. Koska esityksen taakse ei ollut saatavissa enemmistöä, Puska ilmoitti vetäytyvänsä kohdan käsittelystä olemalla pois valiokunnasta.

– Tämän jälkeen ovat kokoomuksen edustajat minulle suureksi hämmästykseksi ilmoittaneet, että koko sote-käsittely ei etene, ellen henkilökohtaisesti ole valiokunnassa äänestämässä pykälästä ilman Vaasaa. Ei siis riitä, että keskusta olisi valiokunnassa yksimielisesti pohjapykälän takana, vaan minun pitäisi todella olla henkilökohtaisesti valiokunnassa äänestämässä vastoin vahvasti perusteltua kantaani. Hämmästyttävää!, Puska kirjoittaa tiedotteessaan.

– Tässä tilanteessa olen joutunut uskomattoman painostuksen kohteeksi – alun perin juuri kokoomuksen taholta – mutta myös omasta piiristä on vahvasti vedottu "soten kokonaisuuden nimissä", Puska jatkaa.

Puskan mukaan hänelle on sanottu, että hän toiminnallaan vaarantaa koko sote-uudistuksen. Puskan mielestä kysymys Vaasan keskussairaalan laajasta päivystyksestä on hyvin irrallinen sote-kokonaisuudesta.

– Kun tämän vuosia valmistellun uudistuksen saaminen maaliin on minullekin äärimmäisen tärkeää, olen nyt ilmoittanut, että olen valmis menemään valiokuntaan äänestämään vedotun mukaisesti.

Lue myös:

Keskusta vakuuttaa riviensä olevan suorassa – Sairaalariita viivästyttää sote-valiokunnan työtä lisää

Analyysi: Nyt sotea viivyttää hallitus – aikatauluista on puhuttu jo monta kuukautta, onko sisällöllä enää mitään väliä?