Kainuun löytöeläinkodit ammottavat tällä hetkellä tyhjillään

Löytöeläinten määrä on vähentynyt Kainuussa. Erityisesti kissoja päätyy löytöeläinkoteihin aiempia vuosia vähemmän.

Kajaani
Kainuun löytöeläintarhoilla vierailee enimmäkseen karanneita koiria.YLE Kirsi Partanen

Kajaanin löytöeläimistä vastaavassa Juliuksen eläinhotellissa ei ole tällä hetkellä yhtään löytöeläintä. Kuluneen vuoden aikana eläinkodissa on vieraillut noin sata lemmikkiä, joista suurin osa on ollut koiria. Juliuksen yrittäjän Anne Oikarisen mukaan eläimiä päätyy heille viikoittain, mutta omistajat tulevat hakemaan ne hyvin nopeasti.

Myös Hyrynsalmen ja Suomussalmen kuntien löytöeläinkoti on tällä hetkellä tyhjillään. Tämän vuoden aikana löytöeläinkotiin on päätynyt 11 koiraa sekä yksi kissa, ja kaikkien omistajat tulivat hakemaan karkulaiset kotiin. Hyrynsalmen ja Suomussalmen löytöeläimistä vastaavan Heikki Mannisen mukaan eläinten määrä on selkeästi vähentynyt. Vielä kymmenen vuotta sitten löytöeläinkotiin päätyi noin 30 lemmikkiä vuosittain.

Kuhmon ja Sotkamon löytöeläimistä huolehtivassa Kiantime`s pieneläinhoitolassa on nyt vain yksi kissa. Vuoden aikana eläimiä on ollut noin kaksikymmentä.

Paltamon löytöeläintarhalta kerrotaan, että myöskään heillä ei ole nyt ainuttakaan löytöeläintä. Tämän vuoden aikana tarhalla on ollut seitsemän koiraa ja yksi kissa. Myös Paltamossa löytöeläinkotiin tuodaan entistä vähemmän lemmikkejä.

Kainuun löytöeläintarhoista kerrotaan, että löytökissojen määrä on merkittävästi vähentynyt viime vuosina. Tähän arvellaan syyksi ahmojen kannan nopeaa kasvua. Osa kissoista päätyy villieläinten suihin.

Myös Facebook helpottaa karanneiden lemmikkien löytymistä ja siksi eläimiä on tarhoilla vähemmän.