AKT laajentaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa – useita uusia sopimusaloja mukaan

Laajennettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa ensi maanantaista lähtien.

työtaistelut
Finnairin Airbus A320 valmistautumassa lähtöön Oulun lentoasemalta 27.5.2016.
AKT:n toimien laajennus vaikuttaisi muun muassa lentoasemien maapalveluihin.Risto Degerman / Yle

Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT laajentaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa. Uusina sopimusaloina kiellon piirissä ovat muun muassa ahtausalan, ilmailuhuoltoalan, matkustamohenkilökunnan ja Airpro Oy:n työehtosopimuksen piirissä työskentelevät, kertoo AKT tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

AKT julisti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon jo syyskuussa kahdeksi viikoksi. Tuolloin ylityö- ja vuoronvaihtokielto koski esimerkiksi kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, huoltokorjaamoiden ja kaupan automiesten työehtosopimusta.

Laajennettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa ensi viikon maanantaista 28. lokakuuta asti.

Syynä on hallituksen kaavailema irtisanomislaki, jota liitto vastustaa.

Teollisuusliitto, palvelualojen ammattiliitto PAM, ammattiliitto Pro ja Sähköliitto järjestivät vuorokauden mittaisen lakon keskiviikkona vastalauseena hallituksen suunnitelmalle helpottaa irtisanomista pienissä yrityksissä.

Lue myös:

Lakkopäivän kustannukset – Vankkaa tilastotietoa vai puhdasta arvausta?

Hallitus alentaa irtisanomislain rajan kymmenen työntekijän yrityksiin, karenssi lyhenee 60 päivään – keskiviikon lakot toteutuvat

Hallitus muuttaa esitystään irtisanomissuojan heikentämisestä – Mahdollinen kompromissi: Lakimuutos koskisi vain alle 10 henkilön yrityksiä, karenssit lievenevät kaikilta