Tampereelle syntyy uusi korkeakouluyhteisö – Yle Tampere muuttaa yliopistolle kolmeksi päiväksi

Yliopistot yhdistyvät Tampereella, ja kaikki on toisin – vai onko? Yle selvittää yliopistoelämän muutosta ja tekee suoraa lähetystä yliopistolta tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 9.–11. lokakuuta.

Tampereen yliopisto
Yle Tampere yliopistolla
Henry Lämsä / Yle

Ensi vuoden alusta Tampereelle syntyy uusi korkeakouluyhteisö, kun pitkään valmisteilla ollut Tampere3-hanke (siirryt toiseen palveluun) (Tampere3:n verkkosivut) toteutuu. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät ensi vuoden alusta ja omistavat jatkossa yhdessä suurimman osan Tampereen ammattikorkeakoulusta.

– Korkeakoulumaailma on paikallisesti nyt hyvin ajankohtainen. Opiskelijat ovat meille tärkeä kohderyhmä ja kolmen päivän aikana panostamme erityisesti heitä koskettaviin aiheisiin, radiotuottaja Laura Aimola kertoo.

Yle Tampere vie toimituksensa Tampereen yliopistoon ja tekee paikan päältä radio-, tv- ja verkkosisältöjä 9.–11. lokakuuta. Käytännössä väliaikainen radiostudio rakennetaan Päätalon Cafe Alakuppilan päätyyn.

Kurkistuksia monipuoliseen yhteisöön

Suoria lähetyksiä tehdään Radio Suomen Tampereen taajuudella tiistaista torstaihin klo 6–10 ja klo 14–18. Keskiviikkoa iltapäivälähetys päättyy tuntia aiemmin klo 17. Yliopistoelämä näkyy myös Yle Uutiset Pirkanmaan tv-lähetyksissä ja Yle Uutisten verkkosivuilla.

Sosiaalisessa mediassa tekemistä voi seurata tunnisteella #yleyliopistolla.

Tampereen yliopiston viestintäpäällikkö Pirjo Achtén mukaan tuskin missään muualla on koolla niin paljon ihmisiä, jotka tietävät yhtä paljon esimerkiksi terveydestä tai yhteiskunnan toiminnasta, kuin yliopistolla.

– Meillä vierailee monia suomalaisia ja kansainvälisiä tutkijoita, poliitikkoja ja viranomaisia, ja meillä on usein myös ajankohtaisia yleisöluentoja. Toivottavasti Ylen ohjelmat avaavat uusia näkökulmia tähän monipuoliseen yhteisöömme, jossa tapahtuu jotakin koko ajan.

Tamperelaisyliopistojen tiloissa toimii Hervannassa ja keskustassa myös päiväkoti, peruskoulu ja lukio, joten yhteisössä näkyy koko suomalaisen kasvatuksen kaari.

Yle Tampere on vienyt toimituksensa myös aikaisemmin ihmisten keskelle. Lähetystä on tehty Tesoman entisessä liikekeskuksessa, Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja rautatieasemalla.

Lue myös:

Opiskelijat pelastavat ravintolat arki-iltoina: "En ollut edes tajunnut, kuinka tärkeä tämä yksi torstai-ilta on"

Tampereen teknillisen yliopiston viimeinen rehtori on professori Jaakko Puhakka

Tampereen uuden yliopiston tuleva rehtori saa teekkarikasteen Tammerkoskessa

Uusi Tampereen yliopisto saa rehtorin Luonnonvarakeskuksesta – professori Mari Wallsin valinta oli yksimielinen

Varaslähtö Tampereen korkeakoulujen yhdistymiseen: Rakennustekniikan opetuksessa tiivis yhteistyö alkaa jo syksyllä

Henkilökunnan mielestä Tampereen uuden yliopiston johtosääntöön jäi paljon viilattavaa: "Ei se käskien onnistu"

Tampereen yhdistyvä yliopisto suunnittelee uutta kampusta Hiedanrannan vanhalle tehdasalueelle