Reimarin kiinteistön omistaja: Jyväskylän seurakunnan uudelle toimitilalle toinenkin ottaja

Jyväskylän Valtiontalon ja viereisen Reimarin omistajat sanovat, että Jyväskylän seurakunnalle alun perin varattu tila saattaa mennä toiselle.

Seurakunnan muuttaminen tulevaan Reimari-kiinteistöön on vaakalaudalla. Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Kirkkovaltuuston päätöksestä tehty valitus näyttää uhkaavan Jyväskylän seurakunnan sijoittumista Kirkkopuiston kupeeseen rakentuvaan Reimarin kiinteistöön.

Tomi Nieminen kiinteistön osittain omistavasta Järvi-Suomen Asunnot Oy:stä sanoo, että seurakunnalle varattu tila on jo pitkälle neuvoteltu myytäväksi toiselle ostajalle.

Seurakunnalle tieto on yllätys.

– En ainakaan itse ole tällaista tietoa saanut, sanoo Jyväskylän seurakunnan hallintojohtaja Anu Lajunen.

Jyväskylän kirkkovaltuusto päätti puolitoista vuotta sitten, että seurakunta hankkii 1 600 neliön tilat Reimarista 4,8 miljoonalla eurolla. Neljä kirkkovaltuutettua eli Pertti Reinikainen, Hilkka Illman, Marjatta Hynynen ja Tuulikki Väliniemi valittivat päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen puolitoista vuotta sitten.

Hallinto-oikeus kumosi valituksen vastikään, mutta tehtävänsä valitus teki. Jyväskylän seurakunta saattaa joutua etsimään tilansa jostain muualta kuin Reimarista.

– Sitten meidän on etsittävä jotain muita vaihtoehtoja. Mehän kävimme ennen Reimarin päätöstä läpi runsaasti eri vaihtoehtoja, Lajunen sanoo.

– Keskusseurakuntataloa tuotiin voimakkaasti esiin tilapäätöstä tehtäessä, eikä tämän rakennuksen suhteen ole tehty mitään päätöksiä vielä, hän jatkaa.

Tomi Niemisen mukaan seurakunnalle varatusta tilasta ei ole tehty lopullisia kauppakirjoja kenenkään kanssa. Pitkittyneen valituksen takia tilaa on tarjottu myös muille. Jos Reinikainen kumppaneineen valittaa kirkkovaltuuston ostopäätöksestä Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen, Reimarin tila menee melko varmasti toiselle ostajalle.

Anu Lajusen mukaan seurakunnan on palattava lähtöruutuun, jos Reimarin tilat menevät sivu suun.