Ohjaaja Timo Koivusalo: Yritän aina säilyttää pikkupoikamaisen asenteen elämään

Olavi Virrasta kertovan elokuvan juuri valmiiksi saanut ohjaaja ihailee 1950-luvun tulevaisuususkoa ja postiivista asennetta elämään. Kaikki tuntui sodan jälkeen olevan mahdollista.

Puoli seitsemän
Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa säilyttää pikkupoikamaisen innostumisen
Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa säilyttää pikkupoikamaisen innostumisen

Ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Timo Koivusalon takki on tyhjä ja nyt on aika pitää hetki taukoa kaikesta. Jo 20 vuotta mielessä muhinut suursatsaus on valmis.

– Kun mielikuvitusmaailmasta putoaa taas todellisuuteen, on hetken aikaa ihan tyhjän päällä. Mutta nyt voi rentoutua, sillä mitään ei ole enää tehtävissä, ohjaaja miettii.

Vilpittömyys on tärkeää

Olavi Virran elämästä kertova elokuva oli Koivusalolle unelmaprojekti, ei vähiten siksi, että hän ihailee 1950-luvun toiveikkuutta. Samaa positiivisuutta hän pyrkii vaalimaan omassa elämässään.

– Kyllä aina pyrin säilyttämään itsessäni sellaisen kirkasotsaisuuden ja vilpittömyyden. Sellaisen pikkupoikamaisen asenteen, että innostuu asioista aina uudestaan ja uudestaan.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Koivusalo vitsailee paljon, etenkin itsestään. Hänen mielestään on valintakysymys, miten maailmanmenoon suhtautuu.

– Tämä elämä on kuitenkin aika kiva tapahtuma, hän heittää.

Pekko Aikamiespojan paluu?

Yksi Timo Koivusalon menestynempiä hahmoja on ollut Pekko Aikamiespoika. Pekko-elokuvat olivat suosiossa 1990-luvulla, ja Pekon hahmossa Koivusalo voitti aikoinaan vitsinkerronnan Suomen mestaruudenkin. Voisiko Pekko tehdä comebackin?

– Hauskasti juuri tänä aamuna eräs herrasmies kadulla kertoi, että hän pitää leffa-alan divaria, ja että Pekko-elokuvat ovat olleet valtavan suosittuja. Niistä on kuulemma maksettu todella kovia hintoja, Koivusalo ihmettelee.

Pekko Aikamiespojan elokuvaura ja komediakeikat ovat kuitenkin ohi.

– Olen otettu, jos tämä pulisonkikaveri vielä kiinnostaa ihmisiä. Mutta Pekon vaatteet ovat kaapissa kutistuneet niin, että eivät ne enää menisi päälle, Koivusalo kuittaa.

Katso koko ohjelma täältä:

Ohjaaja Timo Koivusalo
Ohjaaja Timo Koivusalo puhui Olavi Virta-elokuvasta ja elämänfilosofiastaan.