Australian partiojärjestö pahoitteli lasten hyväksikäyttöä

partio
australian pääministeri Scott Morrison
Australian pääministeri Scott Morrison aikoo esittää julkisen anteeksipyynnön hyväksikäytön uhreille ja heidän perheilleen lokakuun loppupuolella.Likas Coch / EPA

Laaja tutkimuskomissio on selvittänyt lasten hyväksikäyttöä useissa instituutioissa kirkoissa, orpokodeissa, kouluissa ja urheilukerhoissa. Hyväksikäyttötapauksia on paljastunut myös partiojärjestössä (siirryt toiseen palveluun). Valtakunnallisen liikkeen johtaja Phil Harrison myönsi, että liike on epäonnistunut tavoitteissaan lasten suojelemisessa.

Australian partioliike pyrkii muiden nuorisojärjestöjen kanssa edistämään uhrien toipumista ja kampanjoimaan uusien tapauksien estämiseksi.

Kuninkaallinen tutkimuskomissio totesi viisi vuotta kestäneessä tutkimuksessaan, että vuosikymmenten varrella noin 15000 lasta on joutunut hyväksikäytön kohteeksi. Tapauksia paljastui yli 4000 laitoksessa ja järjestössä. Tutkimus valmistui vuonna 2017.

Australian pääministeri Scott Morrisonin on määrä esittää kansallinen anteeksipyyntö (siirryt toiseen palveluun) rikosten uhreille ja heidän perheilleen lokakuun 22:ntena päivänä.

Lähteet: Afp