1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Vuoden nuoren suunnittelijan takki ottaa kantaa suojaamiseen tunnistusteknologian algoritmeilta

Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi on valittu Jim Bergström.

Vuoden nuoren suunnittelijan, Aalto-yliopistossa muotoilun laitoksella opiskelevan Jim Bergströmin vaatteita ja malli palkinnonsaajan julkistustilaisuudessa Helsingissä 5. lokakuuta. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi on valittu Jim Bergström.

Tänä vuonna kilpailutehtävänä oli suunnitella tulevaisuuden takki. Bergströmin suunnittelema takki ottaa kantaa identiteetin suojaamiseen ja tarjoaa mahdollisuuden pysyä tunnistamattomana.

Raadin mukaan voittajatyössä on selkeä viittaus tulevaisuuteen, ja lisäksi raati innostui uudenlaisesta tavasta nähdä takin funktio suojavaatteena.

Tänä vuonna kilpailutehtävänä oli suunnitella tulevaisuuden takki. Bergströmin suunnittelema takki ottaa kantaa identiteetin suojaamiseen ja tarjoaa mahdollisuuden pysyä tunnistamattomana. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Palkintoperusteluissa todetaan, että voittajan työ ottaa kantaa identiteetin suojaamiseen tunnistusteknologian algoritmeilta. Voittotakki on valmistettu vettä hylkivästä teollisuuden ylijäämäkankaasta. Se käy kaikille vartalotyypeille, eikä ota kantaa käyttäjän sukupuoleen. Bergström palkitaan 5 000 euron stipendillä.

Vuoden nuori suunnittelija on vuosittain järjestettävä kilpailu suomalaisille vaatetussuunnittelun opiskelijoille. Se järjestettiin jo 24. kerran.