Kaikki neljä laulaja Tomi Metsäkedon kunnianloukkauksesta syytettyä naista tuomittiin sakkoihin

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina iltapäivällä.

Tomi Metsäketo
Tomi Metsäketo
Tomi MetsäketoTimo Korhonen / AOP

Neljä laulaja Tomi Metsäkedon kunnianloukkauksesta syytettyä naista tuomittiin sakkoihin. Tuomion antoi Helsingin käräjäoikeus.

Naiset tuomittiin sakkoihin laulaja Tomi Metsäketoa koskevista kirjoituksista sosiaalisessa mediassa. Kaikki neljä tuomittiin 25 päiväsakkoon kunnianloukkauksesta. Sakoista kertyy maksettavaa naisten tuloilla 150–675 euroa. Naiset tuomittiin myös korvaamaan yhteisvastuullisesti Metsäkedon oikeuskulut, yhteensä runsaat 7 400 euroa.

Metsäketoa kutsuttiin viimesyksyisissä Facebook- ja Twitter-kirjoituksissa muun muassa sarja-ahdistelijaksi ja raiskaajaksi. Kaikki syytetyt kiistivät syyllistyneensä rikoksiin. Heidän mukaansa heillä oli perusteltu syy olettaa, että muun muassa sosiaalisen median aiemmassa kirjoittelussa esitetyt asiat olisivat totta. Osa viittasi myös käynnissä olleseen metoo-keskusteluun.

Helsingin käräjäoikeus toteaa tuomiossaan, että metoo-keskustelu on yleiseltä kannalta merkittävä asia. Tässä tapauksessa naiset kuitenkin ylittivät oikeuden mukaan sananvapauden rajat. Lain raja ylittyi oikeuden mukaan viimeistään siinä vaiheessa, kun Metsäkedon vihjattiin syyllistyneen rikoksiin

Häirintäsyytökset johtivat siihen, että Tomi Metsäketo poistettiin viime syksynä Tähdet, tähdet -televisio-ohjelmasta. Hän joutui myös lähtemään Mamma Mia -musikaalista.