Torniossa koottu surukirja ehdolla Vuoden kristilliseksi kirjaksi

Torniolaisten Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama "Lapseni on poissa - kirja suruun" on tehty avuksi lapsen kuoleman kokeneille perheille ja muille läheisille sekä tueksi ammattiauttajien työhön.

Tornio
Eeva Peuran ja Tarja Tervahdaudan kirja Lapseni on poissa
Jutta Huovinen / Yle

Torniolaisten Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama surukirja on ehdolla Vuoden kristilliseksi kirjaksi. "Lapseni on poissa - kirja suruun" on valittu kilpailun kuuden finalistin joukkoon.

Psykoterapeutti Tarja Tervahauta ja teologi Eeva Peura ovat koonneet kirjaan lapsen kuolemasta ja sen aiheuttamasta surusta. Kirja on tarkoitettu tueksi lapsensa menettäneille perheille ja muille läheisille sekä työkaluksi ammattiauttajille.

Kilpailun voittaja ja yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessujen yhteydessä lokakuun lopussa. Voittajakirjan valitsee tänä vuonna Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa Vuoden kristilliseksi kirjaksi.

Yleisöäänestys verkossa ja kirjamessuilla

Omaa suosikkiaan pääsee äänestämään verkossa osoitteessa vuodenkristillinenkirja.fi. Lisäksi yleisöäänestys on avoinna sekä Turun että Helsingin kirjamessuilla.

Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on avoin kaikille kustantajille. Voittaja palkitaan 2 000 euron rahapalkinnolla.

Kuuden finalistin joukossa on torniolaisten lisäksi muitakin kirjoittajia, joilla on kytkös pohjoiseen. Ylitorniolaislähtöinen Mikko Heikka on ehdolla teoksellaan Uskonnot kohtaavat. Mahdollisuus parempaan maailmaan? ja Kemissä syntynyt Pekka Simojoki kirjallaan "Mullan makua taivaan tuoksua. Keikkamiehen hartauskirja". Lisäksi mukana on Pohjois-Pohjanmaalta Pauliina Rauhala kirjallaan Synninkantajat. Muut finalistit ovat Raine Haikarainen, Mystinen Maestro - Seppo A. Teinosen pitkä pyhiinvaellus sekä Hanna Hentinen ja Elina Vuola (toim.), Vaellus pyhiin - ristisaattoja idän ja lännen rajalla.