Laura Huhtasaaren haukkumasta tamperelaiskoulusta ja rehtorista on tehty kantelu oikeuskanslerille – rehtori: "Raskas viikko"

Oikeuskanslerinviraston mukaan kantelujen käsittely on keskimäärin kaksi kuukautta.

koululaiset
Laura Huhtasaaren twiitti.
Yle Uutisgrafiikka

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) haukkumasta rehtorista ja koulusta on tehty kantelu oikeuskanslerille.

Oikeuskanslerinviraston mukaan kantelu koskee rehtorin menettelyä. Kantelusta kertoi ensin Seura (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan kantelija on samanmielinen kuin Huhtasaari ja syyttää koulua vihanlietsonnasta.

Oikeuskanslerinvirastosta kerrotaan Ylelle, että keskimäärin kantelujen käsittelyaika on kaksi kuukautta, mutta se voi viedä myös pidempään.

Kantelun käsittely on ihan alussa, sitä ei ole vielä jaettu edes esittelijälle.

Huhtasaari arvosteli Twitterissä viikonloppuna tamperelaisen koulun kannustavan vihaan politiikkoja kohtaan. Huhtasaari julkisti Twitterissä kuvan oppilaiden työstä, mikä herätti kansainvälistä huomiota esimerkiksi BBC:llä (siirryt toiseen palveluun) ja Independentissä (siirryt toiseen palveluun).

Tamperelainen koulu sai kohun jälkeen vihapostia esimerkiksi jihadismista. Koulu otti varotoimenpiteenä vartijan tällä viikolla saatuaan vihapostia.

Koulun rehtori sanoi, että kuva on irrotettu asiayhteyksistä. Yhdeksäsluokkalaisten tehtävä oli tehdä kantaa ottavia julisteita. Rehtorin mukaan kansanedustaja ei olisi saanut julkaista kuvaa ilman lupaa.

Koulu: "Raskas viikko"

Koulun rehtori ei ole vielä kuullut kantelusta, eikä ota siihen kantaa.

– Raskas viikko on takana, koska meidän tekemämme hyvä perustyö unohtuu, rehtori sanoo.

Tampereella on arvosteltu Huhtasaaren avausta. Esimerkiksi Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ottivat torstaina kantaa Huhtasaari-kohuun.

– Viimeaikaisessa keskustelussa on julkisuuteen nostettu yksi Tampereen koulu ja siellä tehty oppilastyö. Asiayhteydestään irrotettu nosto on kohtuuttomasti häirinnyt koulun työtä, pormestari ja konsernijohtaja sanoivat.

Yle ei julkaise koulun nimeä oppilaiden alaikäisyyden takia.

Lue lisää:

Kansanedustaja Laura Huhtasaari hermostui koululaisten työstä: Julkaisi koulun ja oppilaiden etunimet – koulu sai vihapostia jihadismista

Tamperelainen koulu otti vartijan Huhtasaari-kohun jälkeen tulleen vihapostin takia – opetusministeri ja Huhtasaari tukkanuottasilla