PS Kemin päävalmentaja Hannah syrjään – Polack valmentaa syksyn loppupelit

Syksyn aikana PS Kemillä on jäljellä kolme peliä. Lauantaina joukkue kohtaa kotipelissä turkulaisen FC Interin.

Palloseura Kemi Kings
Steven Polack ja David Hannah
Steven Polack (vas.) ja David Hannah.Juhani Hiltunen / PS Kemi Kings

Jalkapalloseura PS Kemi on purkanut perjantaina David Hannahin urheilutoimenjohtaja- ja valmentajasopimukset. Purku tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä Hannahin kanssa, kerrotaan PS Kemin tiedotteessa. Sopimuksen purkamisen taustalla ovat niin PS Kemin Veikkausliigajoukkueen pelilliset asiat, taloudelliset seikat kuin seuran uudet strategiset linjauksetkin.

Loppukaudeksi PS Kemin liigajoukkueen vetovastuun ottaa päävalmentaja Steven Polack, muun valmennusryhmän pysyessä ennallaan.

— Ensinnäkin haluan kiittää joukkueen kapteeneja Juho Mäkelää ja Mikko Vilmusta heidän tuestaan ottaessani valmennuspestin vastaan. Haluan myös kiittää pelaajia heidän asenteestaan ja kovasta työstä näiden 13 viikon aikana. Toivotan heille erittäin paljon onnea jäljellä oleviin kolmeen otteluun sekä tulevaisuuteen, David Hannah toteaa.

PS Kemi puolestaan kiittää Hannahia hänen palveluksistaan seuralle ja toivottaa kaikkea hyvää jatkossa, vaikka yhteistyön pelilliset tulokset eivät olleet toivotulla tasolla. PS Kemi voitti Hannahin valmennuksessa pelaamastaan 14 ottelusta yhden ja pelasi lisäksi neljä tasapeliä.

— Kun joukkue putoaa Ykköseen, ei pelillisiin saavutuksiin voi missään nimessä olla täysin tyytyväinen. Tavoitteena pitää aina olla seuran eteenpäinmeno, sanoo PS Kemin toimitusjohtaja Jarkko Ruhanen.

Jatkossa alueen omat voimavarat ja pelaajat katsastetaan ensin

Ykköseen putoamisen varmistuttua PS Kemi on tehnyt uusia linjauksia toimintaansa. Jatkossa seura lähtee strategiassaan siitä, että alueen omat voimavarat ja pelaajat katsastetaan ensin ja myös valmennuksessa pyritään hyödyntämään paikallista osaamista unohtamatta koko Meri-Lappia koskevaa yhteistyötä.

— Valmennuksen uusiminen on osa uutta strategiaa. Myöskään taloudellisesti meillä ei ollut muuta mahdollisuutta tässä tilanteessa. Päätöksiin ja uusien linjauksien vetämiseen vaikuttivat taloudelliset resurssit ja viime aikojen tiivis keskustelu eri toimijoiden kanssa, PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen kertoo.

Ensi kauden Ykkösen joukkuetta ryhdytään rakentamaan välittömästi liigakauden päätyttyä. Perusajatuksena on rakentaa joukkueen runko maakunnan omien pelaajien varaan. Kauden päätyttyä ratkaistaan myös ensi kauden valmentajakysymys.

— Tavoitteena on rakentaa yhteen hiileen puhaltava ja leimallisesti merilappilainen joukkue, joka turvaa huippujalkapallon säilymisen Meri-Lapissa. Tähän tähtää myös aloittamamme varainkeruukampanja, Pasanen alleviivaa.

PS Kemi on uudistanut valmennustaan muutenkin kauden aikana. Kuusi vuotta seuran valmennuksessa mukana ollut Jari Åhman luopui tehtävästään kesken kauden ja heinäkuussa valmennusvastuun otti David Hannah ja tuolloin apuvalmentajana aloitti skotlantilainen Jordan Tait.