Lappeenranta aikoo myydä kolme palvelukotia

Kaupunki ja Eksote ovat yhdessä sopineet, että myyntiin voi laittaa Sammonkodin sekä Pienniemenkadun ja Penttiläntien palvelukodit.

palvelutalot
Sammonkoti
Yle

Lappeenrannan kaupunki suunnittelee kolmen palvelukodin myyntiä.

Lappeenrannan kaupunki on neuvotellut Eksoten kanssa listan myytävistä sote-rakennuksista. Yhteispeliä on tarvittu, koska Eksote on kaikissa rakennuksissa vuokralaisena.

Myytävät rakennukset ovat Pienniemenkadun palvelukoti Skinnarilassa, Sammonkoti Sammonlahdessa ja Penttiläntien palvelukoti Joutsenossa.

Sammonkoti ja Penttiläntien palvelukoti valikoituivat Lappeenrannan rahoitusjohtaja Jari Iskaniuksen mukaan listalle, koska ne eivät ole nk. ARA-kohteita.

–Toisin kuin ARA-rahoitteisissa rakennuksissa, Sammonkodissa ja Penttiläntien palvelukodissa on lyhyt, 12 kuukauden irtisanomisaika, Iskanius perustelee.

Rakennuksiin, joissa on lyhyt irtisanomisaika, kohdistuu myös suurin riski, jos nykyiset vuokrasopimukset siirtyvät sellaisenaan perusteilla olevalle maakuntahallinnolle.

Lappeenrannan kaupungin taseessa on noin 20 sote-käytössä olevaa rakennusta, jotka kaikki on vuokrattu Eksotelle. Niiden yhteenlaskettu tase-arvo on 24 miljoonaa euroa.

Myyntimenettelystä päätetään maanantaina

Yksityiset yritykset ovat lähestyneet kevään ja kesän aikana kaupunkia ja olleet halukkaita ostamaan sote-kiinteistöjä. Pienissä naapurikunnissa käydään parhaillaan myyntineuvotteluja, Imatra on jo keväällä myynyt sote-kiinteistöjään terveyspalveluyritys Attendon kanssa.

Myyntimenettelystä päättää Lappeenrannan kaupunginhallitus maanantaina. Esityksen mukaan myyntineuvottelut annettaisiin kaupunginjohtajan ja rahoitusjohtajan tehtäväksi.

–Aina on olemassa sekin mahdollisuus, ettei myyntiin laiteta ainuttakaan rakennusta, Iskanius sanoo, ja muistuttaa, että kyseessä on vasta lupa myyntineuvottelujen käynnistämiseen.

Täydennämme artikkelia.