Tampereen Pispalassa rakennuspalo – yksi henkilö menehtynyt

Sammutus- ja purkutyö jatkuvat vielä tuntien ajan.

tulipalot
Pelastusauto talon vieressä.
Pelastuslaitoksen mukaan purkutyöt jatkuvat Pispankadulla vielä tuntien ajan.Antti Eintola / Yle

Tampereella Pispankadulla syttyi rakennuspalo yhden jälkeen yöllä.

Rakennuksessa oli kaksi henkilöä, joista toinen oli menehtynyt. Toinen henkilö ei tarvinnut sairaalahoitoa, kertoo Pirkamaan palolaitoksen palomestari Hanne Reiman.

Palo on saatu rajattua eikä se pääse leviämään muihin rakennuksiin. Palomestari kertoo, että raivaustyöt jatkuvat vielä aamuun saakka. Lisäksi varmistetaan, ettei rakennukseen jää palopesäkkeita. Pelastuslaitos kertoo, että talon rakenteita joudutaan purkamaan sammutuksen onnistumiseksi. Talo on kärsinyt mittavia vahinkoja palosta ja sammutusvedestä.

Rakennus on muutaman huoneiston pientalo. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli levinnyt talon ylimpään kerrokseen ja kattorakenteisiin, ja savumuodostus oli voimakasta.

Viereisen rakennuksen asukkaat ovat alkutiedoista poiketen saaneet olla koko tilanteen ajan asunnoissaan, mutta ikkunat ja ilmastointi jouduttiin sulkemaan levinneen savun vuoksi, kertoo pelastuslaitos.

– Naapuruston asukkaita on tiedotettu tilanteesta, eikä enää ole sellaista tilannetta, ettei asunnoissa voisi olla, kertoo palomestari.

Palomestari Reiman kuvailee, että sammutustehtävä oli haastava Pispalan kapeilla teillä ja tiheään rakennetulla alueella. Paikalla oli kolme sammutusyksikköä, nostolava-auto, raivausauto sekä kaksi säiliöautoa.

– Alusta alkaen huomioitiin rakennusten suojeleminen ja pyrimme siihen, ettei vaaratilannetta synny, sanoi Reiman.

Pelastuslaitoksen mukaan ohikulkija oli havainnut rakennuksen katosta tulevan savua ja oli nähnyt liekin kajoa. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talon ylimmäisen kerroksen päädystä tuli jo runsaasti savua.

Päivitetty klo 3:14 Tieto palon rajaamisesta ja sammutustöiden jatkumisesta.

Päivitetty otsikko ja leipätekstiä klo 4:34 juttua muokattu palomestarin kertomien tilannetietojen pohjalta.

Päivitetty 5:13 alkutiedoista poiketen viereisen rakennuksen asukkaita ei oltu evakuoitu.