1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pandat Lumi ja Pyry

Lumi ja Pyry valittiin matkailualan vuoden tulokkaiksi

Pandat ovat lisänneet kotimaan matkailua, mutta kaksikosta ollaan kiinnostuneita myös ulkomailla.

Vilkkaimpina päivinä on pandatalossa käynyt 4000 ihmistä. Kuva: Elina Kaakinen / Yle

Ähtäri Zoon pandat Lumi ja Pyry on valittu perjantai-illalla Vuoden tulokkaiksi Finnish Travel Galassa Helsingissä. Kyse on Suomen matkatoimistoalan liiton järjestämästä kilpailusta.

– Jin Bao Bao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat tuoneet uutta, positiivista ja mustavalkoista nostetta kotimaanmatkailuun. Ähtärin eläinpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lisäävät Ähtärin ja sen lähiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja myös ulkomailta, todetaan palkintoperusteissa.

Mukana kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä

Lumi ja Pyry ovat Kiinasta lainassa Ähtärissä ja toiveena on, että pandat saavat Suomi-vierailullaan myös pandapentuja. Ähtärin eläinpuisto korostaa, että matkailullisten tavoitteiden rinnalla on vahva tieteellinen tavoite selvittää, miten pandakanta voidaan säilyttää. Pandojen kotivuoriston luonnon säilyttäminen on eräs keskeisimmistä Kiinan ympäristöhankkeista.

– Pandakaksikon tulo Ähtärin eläinpuistoon on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä, muistutetaan eläinpuiston tiedotteessa.

Pandat ovat olleet Ähtärissä vajaan vuoden ja eläinpuiston mukaan ne ovat jo nyt lisänneet kiinnostusta Ähtärin ja sen lähiseutujen matkailuelinkeinoa kohtaan ja avanneet jopa ovia vientimarkkinoile.

– Pandat antavat meille paljon ja mekin haluamme antaa pandoille paljon, toteaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä Vuoden tulokas -kilpailun tiedotteessa.