Opiskelijat tekivät käytännön ilmastoteon: ruokalan ylijäämä maksuttomaan jakeluun

Yksi keskeinen päästölähde on ravinto, eikä sitä pitäisi tuottaa yli tarpeen.

Kuva: Kati Turtola / Yle

Tampereen ammattikorkeakoulun ravintolan hävikkiruoka menee nyt Ruokapankin kautta tarvitseville.

Viisi TAMKin opiskelijaa ideoi ja toteutti järjestelyn, joka vähentää jätteeksi menevää ravintoa ja siirtää sen hyötykäyttöön.

Kaikki jaettava ruoka säilytetään ja kuljetetaan asianmukaisella tavalla, niin että kylmäketju ei katkea missään vaiheessa.

Suomessa arvioidaan, että vuosittain pois heitetään 400-500 miljoonaa kiloa alun perin syömäkelpoista ravintoa.

Yli viidennes kulutuksen aiheuttamista ilmastopäästöistä tulee ruuasta - hukkaan heitetyn ravinnon osalta turhaan.