Oulussa ongelmia erityislasten koulukyydeissä – sovituista aikatauluista on lipsuttu jopa tunnista puoleentoista

Oulun kehitysvammaisten tuki ry on ryhtynyt kartoittamaan koulutaksiongelmia vanhempien yhteydenottojen vuoksi.

Oulu
tytöt reput selässä
Henrietta Hassinen / Yle

Oulussa erityislasten koulukyydeissä on ollut pahoja ongelmia, kerrotaan Oulun kehitysvammaisten tuki ry:sta.

Ongelmat ovat tuttuja esimerkiksi Metsokankaan koulun rehtori Kalle Komulaiselle, joka kertoo, että kuljetusongelmat ovat erityislasten ja opetuksen kannalta haitallisia. Rehtorin mukaan olisi ihanteellista, että erityislasten kuljetukset ja koulupäivät koostuisivat mahdollisimman turvallisista ja samanlaisina toistuvista olosuhteista.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry on ryhtynyt kartoittamaan koulutaksiongelmia vanhempien yhteydenottojen vuoksi. Toiminnanohjaaja Jaana Laurin mukaan koulutakseissa on ilmennyt tänä syksynä kymmeniä ongelmatapauksia.

Selvityksessä on tullut ilmi erilaisia turvallisuusohjeiden laiminlyöntejä. Sovituista aikatauluista on lipsuttu jopa tunnista puoleentoista, jos kyyti on ylipäätään tullut. Toisaalta osa liikennöitsijöistä on onnistunut jopa kiitettävästi.

Oulun kaupungin logistiikkapäällikkö Hannu Honkanen vakuuttaa, että ongelmiin puututaan, kun niitä ilmenee. Erityislasten kuljetusongelmat ovat Honkasenkin tiedossa. Vastikään niitä käsiteltiin liikennöitsijätapaamisessa.

– Kuljetuksia järjestellään osittain matkapalvelukeskuksen kautta ja syyskuun lopussa pidimme niille liikennöitsijöille tapaamisen, joiden liikennöintiä järjestellään matkapalvelukeskuksen kautta, ja käsittelimme toiminnassa ilmenneitä ongelmia.

Vammaisjärjestön Jaana Lauri ei pidä kaupungin toimenpiteitä riittävinä.

– Tällä hetkellä ongelmia on yhä, Lauri kommentoi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)