Tulli on paljastanut laajan Subutexin salakuljetuksen – epäilty kiinni Helsinki- Vantaan lentoasemalla

Tabletit oli tarkoitus levittää Varsinais-Suomeen, josta epäilty on kotoisin.

huumausainerikokset
Subutex-tabletteja.

Tulli on paljastanut noin 1 400 Subutex-huumelääketabletin salakuljetuksen. Salakuljetuksesta epäillyn epäillään levittäneen myös aiemmin noin 2 800 Subutex-huumelääketablettia Varsinais-Suomessa. Tulli on tutkinut tapausta useina törkeinä huumausainerikoksina ja huumausainerikoksina.

Tulli pysäytti syyskuussa Subutex-huumelääketablettien salakuljettamisesta epäillyn Helsinki-Vantaan lentoasemalla hänen saapuessaan Ranskasta Espanjan kautta Suomeen.

Huumelääkkeet oli tarkoitus antaa suoraan asiakkaille

Tulli esitutkinta arvioi, että epäilty olisi tehnyt aiemmin useita vastaavanlaisia Subutex-huumelääketablettien salakuljetusmatkoja ulkomailta Suomeen ja levittäneen vuosina 2017 ja 2018 yhteensä noin 2 800 tablettia Varsinais-Suomessa. Epäillyn oli tarkoitus myydä syyskuussa Ranskasta Suomeen salakuljetetut Subutexit suoraan niitä käyttäville henkilöille.

Tullin takavarikoimien ja aiemmin levitettyjen noin 4 200 Subutex-huumelääketablettien katukauppa-arvo keskimääräisellä katukauppahinnalla laskettuna olisi ollut yhteensä noin 210 000 euroa. Tableteista olisi saanut yhteensä noin 16 800 käyttöannosta. Subutex-huumelääketablettien vaikuttava aine on buprenorfiini ja Subutex on sen yleisin kauppanimi.

Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja se on siirtynyt syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.