1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. The Washington Post

Katoamismysteeri syvenee: The Washington Post vaatii selvitystä sauditoimittajan kohtalosta

Turkkilaislähteiden mukaan toimittaja Jamal Khashoggi on surmattu Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.

The Washington Post
Saudi-Arabian konsulaatin työntekijä kuvattuna konsulaatin sisäänkäynnillä Istanbulissa vain päivä saudijournalisti Jamal Khashoggin katoamisen jälkeen 3. lokakuuta.
Saudi-Arabian konsulaatin työntekijä kuvattuna konsulaatin sisäänkäynnillä Istanbulissa vain yksi päivä saudijournalisti Jamal Khashoggin katoamisen jälkeen 3. lokakuuta.Ozan Kose / AFP

Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittaneesta toimittajasta Jamal Khashoggista ei ole kuultu tiistain jälkeen. Khashoggi vieraili Istanbulissa Saudi-Arabian konsulaatissa.

Khashoggin työnantajiin kuuluva The Washington Post-lehti (siirryt toiseen palveluun)ohjastaa Yhdysvaltoja "vaatimaan vastauksia" Saudi-Arabialta katoamisen vuoksi. Lehden mukaan kuningaskunnan on kerrottava tietonsa Khashoggin olinpaikasta.

The Washington Post vaatii selvitystä myös konsulaatissa samaan aikaan olleesta saudiryhmästä.

59-vuotias Khashoggi on entinen Saudi-Arabian hallituksen neuvonantaja. Hän on asunut vuosia Yhdysvalloissa välttääkseen mahdollisen vangitsemisen kotimaassaan.

Lue myös:

Turkkilaistutkijoiden johtopäätös valvontakamerakuvista: Saudijournalistin ruumi paloiteltiin ja lennätettiin ulos maasta

Lähteet: Afp

Lue seuraavaksi