1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Taylor Swift

Amerikkalainen poptähti Taylor Swift ryhtyi puhumaan politiikkaa Instagramin miljoonayleisölleen: Ilmoitti äänestävänsä demokraatteja

Huippusuositulla laulajalla on Instagramissa 112 miljoonaa seuraajaa.

Taylor Swift
Taylor Swift puolilähikuvassa.
Taylor Swift osallistui toukokuussa 2018 Billboard Music Awards -gaalaan.Nina Prommer / EPA

Amerikkalainen poptähti Taylor Swift on ilmoittanut, että hän aikoo äänestää Yhdysvaltain marraskuun kongressivaaleissa demokraatteja.

Swift kertoi asiasta Instagramissa (siirryt toiseen palveluun), jossa hän kuuluu maailman seuratuimpiin henkilöihin. Swiftiä seuraa 112 miljoonaa ihmistä.

Hän kirjoitti äänestävänsä kotiosavaltiossaan Tennesseessä demokraattien Phil Bredeseniä senaattiin ja Jim Cooperia edustajainhuoneeseen.

28-vuotias Swift ei ole aiemmin kertonut poliittisista kannoistaan julkisesti. Laulaja tunnetaan taitavasta julkisuuden hallinnasta.

– Aiemmin olen ollut haluton kertomaan poliittisista näkemyksistäni julkisuudessa, mutta kahden viime vuoden aikana elämässäni ja maailmassa on tapahtunut useita asioita, joiden vuoksi ajattelen nyt eri tavoin, Swift kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Muistutti myös äänestäjäksi rekisteröitymisestä

Pitkähkössä kirjoituksessaan hän kertoi, ettei halua tukea republikaanien senaattoriehdokasta Marsha Blackburnia, koska tämä on vastustanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia sekä lakia, jonka tarkoitus on suojata naisia lähisuhdeväkivallalta.

Swift myös muistutti vasta 18 täyttäneitä äänestäjäksi rekisteröitymisestä. Lähes kaikkialla Yhdysvalloissa äänestäjän pitää rekisteröityä ennen äänestyspäivää, ja Tennesseessä viimeinen rekisteröitymispäivä on huomenna tiistaina.

– Moni meistä ei välttämättä koskaan löydä ehdokasta tai puoluetta, jonka kanssa olisi sataprosenttisesti samaa mieltä joka asiasta, mutta meidän pitää äänestää joka tapauksessa, Swift kirjoitti.

Kävi oikeutta kourijaa vastaan

Swift on ollut tasa-arvoasioissa esillä aiemminkin. Elokuussa 2017 Swift voitti oikeusjutun, jossa hän syytti entistä radio-dj:tä kourimisesta. Viime vuonna 44 miljoonaa dollaria tienannut (siirryt toiseen palveluun) laulaja sai vaatimansa symbolisen yhden dollarin vahingonkorvauksen.

Aikakauslehti Time (siirryt toiseen palveluun) nosti tapauksen vuoksi Swiftin kansikuvaansa yhtenä "hiljaisuuden rikkojista", jotka saivat viime vuonna Timen vuoden henkilö -tunnustuksen.

Senaattoriehdokas Bredesen on kiittänyt Swiftiä tämän tuesta.

Tennessee kuuluu osavaltioihin, joissa republikaaneilla on vankka kannatus. Demokraatteja edustava senaattori on ollut virassa viimeksi vuonna 1995.

Lue myös:

Taylor Swift ylivoimainen ykkönen – Forbes listasi parhaiten vuodessa tienanneet naisartistit

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi