Sanoma Media Finland aloittaa yt-neuvottelut – enimmillään 80 työsuhdetta voi päättyä tai muuttua osa-aikaiseksi

Yhtiön mukaan yt-neuvottelujen tavoitteena on varmistaa ”kestävä pohja muuttuvalle medialiiketoiminnalle tulevina vuosina”.

Sanoma Media Finland
Helsingin Sanomien kello Sanomatalossa Helsingissä.
Ismo Pekkarinen / AOP

Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Media Finland aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelut käydään yhtiön mukaan kohdennetuissa osissa mediamyyntiä, painoja ja mediayksiköitä.

Enimmillään neuvottelut saattavat johtaa noin 80 työsuhteen irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Sanoma Media Finlandilla on tällä hetkellä noin 1 750 työntekijää.

Yhtiön mukaan yt-neuvottelujen tavoitteena on varmistaa ”kestävä pohja muuttuvalle medialiiketoiminnalle tulevina vuosina”.

– Mediassa on useita kasvavia alueita, mutta perinteisen median tuotot laskevat. Tämä ei ole yllätys. Erityisesti lasku näkyy printin mainosmarkkinassa ja aikakauslehtien tilausmarkkinassa. Meidän on sen vuoksi sopeutettava kustannustasoamme tuleville vuosille, kommentoi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta tiedotteessa.

Kalsta kertoo, että samaan aikaan kun yhtiö rakentaa kasvua ja uutta liiketoimintaa, joutuu se uudelleenorganisoimaan ja hakemaan tehokkaampia tapoja toimia.

– Valitettavasti se tarkoittaa vähennyksiä osalle henkilökuntaamme.