Hyppää sisältöön

Lapsiperheen lauantaihin kuuluivat ennen lähes pakolliset siivous ja sauna – kerro, millainen on perheviikonloppu vuosimallia 2018

Lapsiperheiden ajankäyttöön on selvästi vaikuttanut muun muassa vuorotyön lisääntyminen. Keräämme tarinoita siitä, miten lapsiperheet viettävät nykyisin viikonloppuja.

Sauna oli ennen olennainen osa perheiden lauantai-illanviettoa. Kuva: Petri Jauhiainen / Yle

Perheiden ajankäyttö on muuttunut paljon viime vuosina. Jyväskylän yliopiston tutkija Anna Rönkä kertoo, että vanhempien työaika muokkaa ratkaisevasti perheiden arjenviettoa. Myös palvelujen ja kauppojen aukioloaikojen laajentaminen näkyy ajankäytössä sekä arjessa että viikonlopuissa.

Ajankäyttöön vaikuttavat myös ero- ja uusioperheiden järjestelyt.

Perheet ovat myös jakautuneet kahdenlaisiksi: osalla on selkeä rytmi. Epätyypillistä työaikaa tekevillä puolestaan on hyvin erilainen elämänrytmi.

Kerro meille, millainen on teidän perheen viikonloppu. Kyläilettekö? Harrastatteko yhdessä? Mikä vaikuttaa viikonloppujen viettoon? Ovatko perheesi viikonloppurutiinit muuttuneet? Miksi? Kaipaatko perinteisiä viikonlopunviettotapoja kuten siivouspäivää ja lauantaisaunaa?

Teemme juttua lapsiperheiden viikonlopunviettotavoista. Voit lähettää kertomuksesi toimittajalle osoitteeseen anna.ronkainen@yle.fi. Emme julkaise nimeäsi ilman lupaasi.