Hyppää sisältöön

Naisopettaja käytti hyväksi kahta oppilastaan lukuisia kertoja – korkein oikeus alensi rangaistusta

Naisopettajan uhrit olivat 12-15-vuotiaita teinipoikia. Tuomiota lievennettiin opettajan yhteistyön takia.

Oikeuden mukaan naisen teot olivat omiaan vahingoittamaan lasten kehitystä ja ainakin toisen kohdalla näin oli myös käynyt. Kuvan pojat eivät liity tapaukseen.

Korkein oikeus on alentanut kahta oppilastaan hyväksi käyttäneen naisopettajan tuomiota. Opettaja tuomittiin korkeimmassa oikeudessa neljäksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen.

Oikeus katsoi näytetyksi, että Vantaalla työskennellyt nelikymppinen nainen oli muun muassa ollut kahden teini-ikäisen pojan kanssa sukupuoliyhteydessä useita kertoja. Uhreista toinen oli tekoaikaan 13-15-vuotias ja toinen 12-13-vuotias.

Oikeuden mukaan naisen teot olivat omiaan vahingoittamaan lasten kehitystä ja ainakin toisen kohdalla näin oli myös käynyt.

Menettelyä voidaan pitää suunnitelmallisena, koska opettaja on toiminut aktiivisesti suhteen syventämiseksi ja hyväksikäyttötilaisuuksien järjestämiseksi.

Opettaja vaati, että hänen rangaistustaan lievennettäisiin siksi, että hän on pyrkinyt edistämään rikostensa selvittämistä kertomalla oma-aloitteisesti toiminnastaan.

Asia tuli viranomaisten tietoon toisen uhrin aloitteesta.

Oikeus kuitenkin totesi, että iso osa tapahtumista selvisi opettajan tunnustamisella. Korkein oikeus katsoi, että oikeudenmukainen rangaistus olisi ollut yli viisi vuotta, mutta tuomiota lievennettiin neljällä kuukaudella, opettajan yhteistyön takia.

Käräjillä naiselle tuomittiin kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta, hovioikeudessa hänet oli tuomittu vankeuteen viideksi vuodeksi.

Emme julkaise opettajan nimeä uhrien suojelemiseksi.

.
.