Lappeenrannan kesäteatterissa kuullaan ensi kesänä Kari Tapion suurimpia hittejä

kesäteatterit
Kari Tapio
Kari TapioHarri Hinkka / YLE

Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään ensi kesänä iskelmälegenda Kari Tapiosta kertovat musiikkinäytelmä Olen Suomalainen. Näytelmä kertoo Kari Tapion elämästä ja urasta. Linnoituksen kesäteatterin lavalla kuullaan tietenkin Kari Tapion suurimpia hittejä. Pääroolissa Kari Tapiona nähdään Antti Paavilainen ja muusikon puolisona Piana Miia Nuutila. Nuutila on myös tosielämässä Paavilaisen puoliso.

Paavilainen tunnetaan Suomessa parhaiten muusikkona ja bilebändi Jean S. -yhtyeen keulakuvana ja laulajana. Linnoituksen kesäteatterin lavalla Kari Tapion hittejä säestää Paavilaisen oma bändi Antti Paavilainen Band. Osa muusikoista oli mukana jo viime kesänä Lappeenrannan kesäteatterin Kaunis Veera -musiikinäytelmässä.

Olen suomalainen -näytelmän on käsikirjoittanut näyttelijä Mika Räinä. Räinä on aiemmin käsikirjoittanut näytelmän toisesta suomalaisesta muusikkolegendasta Irwinistä, Irwin – ikuinen kapinallinen. Räinä on näyttelemisen lisäksi käsikirjoittanut muun muassa Jopet Show'ta. Lisäksi hänet on nähty useissa suomalaisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Kari Tapiosta kertovan näytelmän ohjaa Osku Heiskanen, joka vastaa myös musiikkinäytelmän koreografioista. Heiskanen on toiminut koreografina lukuisissa teatteriproduktioissa.

Ensi kesän Linnoituksen kesäteatterin tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Polarartistit Oy.