Espanjassa vauvan varastanut lääkäri jätettiin tuomitsematta vankilaan – Francon valtakaudella siepattiin mahdollisesti 30 000 lasta

Nykyisin eläkkeellä oleva gynekologi sieppasi vastasyntyneen lapsen biologiselta äidiltä vuonna 1969 ja luovutti vauvan toiselle naiselle. Oikeuden mukaan rikos on kuitenkin vanhentunut.

Espanja
Inés Madrigal puhumassa medialle oikeustalon edustalla Madridissa 8. lokakuuta.
Pikkulapsena siepatuksi joutunut Inés Madrigal puhumassa medialle oikeustalon edustalla Madridissa 8. lokakuuta.Javier Soriano / AFP

Espanjassa oikeus on vapauttanut vastasyntyneen lapsen ryöstöön syyllistyneen eläkkeellä olevan lääkärin.

Oikeuden mukaan 85-vuotias entinen gynekologi Eduardo Vela on syyllinen tekoon, mutta hänet vapautettiin, koska rikos on vanhentunut.

Entinen lääkäri luovutti vuonna 1969 syntyneen lapsen tämän biologiselta äidiltä toiselle naiselle. Tämän lisäksi hän väärensi lapsen syntymätodistuksen ja muita dokumentteja.

Oikeuteen tapaus vietiin vuonna 2012, mutta rikos oli vanhentunut, koska uhrin täysi-ikäistymisestä oli tuolloin kulunut 25 vuotta.

Syyttäjä vaati miehelle 11 vuoden tuomiota.

Nyt 49-vuotias asianomistaja Inés Madrigal kertoi asianajajansa kanssa, että he aikovat valittaa päätöksestä ylempään oikeusasteeseen.

– Olen tyytyväinen siitä, että nyt on tunnistettu mitä Eduardo Vela teki. En kuitenkaan olisi uskonut, että tuomarit pitäisivät rikosta vanhentuneena, Madrigal sanoi oikeudenkäynnin jälkeen.

85-vuotias entinen gynekologi oli ensimmäinen, joka tuomittiin Espanjaa kuohuttaneista diktaattori Francisco Francon valtakaudella tehdyistä "vauvojen varastamisista". Vastaavia tapauksia epäillään olleen noin 30 000.

Biologisille äideille väitettiin lasten kuolleen synnytyksessä. Todellisuudessa vauvat luovutettiin lapsettomille pariskunnille, jotka olivat Francon tukijoita.

Lisää aiheesta:

Espanjassa alkaa oikeudenkäynti "vauvanvarastajaa" vastaan

Täydennetty ma 8.10. klo 19.35: Uhrin sitaatti ja sieppausten arvioitu määrä: 30 000

Lähteet: AFP