Mistä syntyy 35 000 ihmisen yhteishenki? Kolme korkeakoulua yhdistyy, Yle tekee suoraa lähetystä Tampereen yliopistolta

Yle seuraa korkeakouluyhteisön arkea kolmen päivän ajan. Tästä jutusta näet, mitä kaikkea #yleyliopistolla-lähetyksissä tapahtuu 9.-11. lokakuuta.

Tampereen yliopisto
Yle Tampere tekee radiolähetystä Tampereen yliopiston Alakuppilasta, Juha Kokkalan haastateltavana ovat tutkijat Mikko Poutanen ja Meri Kytö.
Radiolähetykset tulevat suorana Päätalon Alakuppilaan rakennetusta studiosta. Radio Suomen Tampereen iltapäiväjuontaja Juha Kokkala jututtaa Mikko Poutasta ja Meri Kytöä tutkijoiden arjen haasteista.Laura Aimola / Yle

Tampereen yliopistojen yhdistymiseen on aikaa enää vajaat kolme kuukautta. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto omistavat jatkossa yhdessä suurimman osan Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Uuden Tampereen yliopiston rehtorilla on suuri työmaa: vuoden vaihteessa aloittavassa korkeakouluyhteisössä on 5 000 työntekijää ja 30 000 opiskelijaa.

– Työtä täytyy tehdä sen eteen, että meille rakentuu hyvä yhteinen henki ja kulttuuri, yhdistyvän yliopiston rehtori Mari Walls sanoo.

Yle tekee kolmen päivän ajan sisältöjä radioon, verkkosivuilleen ja televisioon Tampereen yliopistolta.

– Hauska päästä tekemään lähetystä muutamaksi päiväksi uuteen ympäristöön, ihmisten keskelle. Rakastan ulkolähetysten tekemistä, Radio Suomen Tampereen uusi aamujuontaja Maria Salovaara kertoo.

Mikä on hyvää, mitä pitäisi muuttaa?

Selvittelemme yliopistopäivien aikana muun muassa sitä, miten suuri muutos opintojen alku on uusille opiskelijoille, millaisia haasteita nuoret tutkijat kohtaavat ja millaista on käydä lukiota keskellä yliopistokampusta.

Kysymme haastateltavilta myös, mikä suomalaisessa koulutusjärjestelmässä on hyvää ja mitä pitäisi muuttaa. Näin kysymykseen vastasi rehtori Mari Walls.

– Kaikilla on mahdollisuus kouluttautua. Järjestelmä pitäisi saada sellaiseksi, ettei siihen tule katkoskohtia.

Mitä muut kysymykseen vastaavat, sen voit katsoa tähän juttuun päivittyvästä kuvavirrasta. Sosiaalisessa mediassa tapahtumia voi seurata tunnisteella #yleyliopistolla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.