Moninkertainen maailmanmestari Mika Ahola saa patsaan Hämeenlinnaan: "Toivon, että tästä tulee enduromiesten vierailukohde"

Graniittinen muistomerkki paljastetaan lokakuun loppupuolella.

Kuva: YLE

Enduron moninkertainen maailmanmestari Mika Ahola saa patsaan Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnan moottorikerho ja Riihimäen kahvakopla kunnioittavat Aholaa Kalvolan graniitista tehdyllä muistomerkillä.

– Muistokiven on lahjoittanut Timo Saviniemi, ja se on samaa kiveä kuin Suomen eduskuntatalo. Se on noin kaksi metriä korkea ja kaksi tonnia painava kivi, kertoo hankkeen puuhamies Erkki Kuparinen.

Kilpailuonnettomuudessa kuolleen ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen patsas Turussa on jo vakiintunut motoristien ja turistien käyntikohde. Aholan patsas on tiettävästi ensimmäinen enduro-moottoripyöräilijälle pystytetty muistomerkki.

– Mika Aholan haudalla on jonkin verran käyty. Toivon, että tästä tulee enduromiesten vierailukohde maailmanlaajuisesti.

Pikkupojasta kasvoi maailmanmestari

Erkki Kuparisen muistot Mika Aholasta alkavat jo aivan ajouran alkuvaiheista.

– Kun Mika oli 12-vuotias, hänellä oli pieni crossipyörä ja hän tuli tänne moottorikerhon harjoitustilaisuuksiin panssariurille. Hän ajoi kahtena vuonna ja lopetti kokonaan.

– Sitten mopokaudella Pietolan Erkki sai puhuttua uudestaan innon mieheen ja siltä pohjalta me on lähdetty tätä hommaa tekemään. Myös Mika Aholan leski on ollut hankkeessa mukana, eli valokuvia ja tietoja on saatu häneltä.

Valaistu muistomerkki paljastetaan Hämeenlinnan urheilupuistossa Hämeenlinnan Areenan edessä 26. lokakuuta kello 13.

Hämeenlinnan moottorikerhoa ja Riihimäen kahvakoplaa edustanut Mika Ahola voitti viisi henkilökohtaista maailmanmestaruutta kolmessa eri luokassa vuosina 2007-2011. Lisäksi hän voitti seitsemän joukkuemaailmanmestaruutta.

Hämeenlinnalainen Mika Ahola menehtyi onnettomuuden seurauksena lähes seitsemän vuotta sitten.

Korjattu 11.10.2018 klo 12.37 Erkki Tietola Erkki Pietolaksi.