1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hirmumyrskyt

Kouluja ja kampuksia suljetaan lähestyvän hurrikaanin tieltä Floridassa – "Aika on loppumassa”

Floridan kuvernööri on asettanut poikkeustilan 26 piirikuntaan ja luonnehtinut lähestyvää myrskyä hengenvaaralliseksi

Satelliittikuva Floridaa lähestyvästä hurrikaani Michaelista. Kuva: EPA/ Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOOA

Floridassa viranomaiset varoittavat asukkaita lähestyvästä hurrikaani Michaelista, jonka arvioidaan iskevän rannikolle keskiviikkona.

Ennen saapumistaan Floridaan, Michael saattaa voimistua kategoria 3:n hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla, joka tarkoittaa tuulten nopeuksien kasvamista 50–58 metriin sekunnissa.

Hurrikaani tuo mukanaan runsaasti sateita ja eri puolilla osavaltioita varoitetaan vaarallisista hyökytulvista. Eri arvioiden mukaan vettä saattaa tulla paikoin jopa 10–30 senttimetriä.

Viranomaiset ovat varoittaneet pahoista tulvista muun muassa Etelä- ja Pohjois-Carolinassa, jotka vielä toipuvat osavaltioita syyskuussa moukaroineesta hirmumyrsky Florencesta.

Floridan kuvernööri Rick Scott on asettanut poikkeustilan 26 piirikuntaan. Hän on luonnehtinut myrskyä hengenvaaralliseksi ja kehottanut asukkaita varautumaan mahdollisiin evakuointeihin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Aika on loppumassa. Suunnitelmat on tehtävä tänään, sillä huomenna saattaa olla liian myöhäistä, varoitti kuvernööri Twitterissä maanantaina.

Yliopistojen kampukset suljetaan varotoimena tiistaista perjantaihin ainakin Tallahasseessa ja Panama Cityssä. Myös useat koulut ovat kiinni.

Hurrikaani Michael on tuonut jo kovia tuulia ja rankkasateita Kuubaan.

Floridasta hurrikaanin ennustetaan liikkuvan loppuviikolla kohti Yhdysvaltain itärannikkoa.