Clintonit lavalla – lähtevät kiertueelle Michelle Obaman tavoin kuin rocktähdet

Konserttipromoottori Live Nation vie Bill ja Hillary Clintonin 13 kaupunkiin halliyleisön eteen.

Bill Clintonin perhe
Hillary ja Bill Clinton musiikkigaalassa New Yorkissa tammikuussa.
Hillary ja Bill Clinton musiikkigaalassa New Yorkissa tammikuussa.Getty Images

Ilta Clintonien kanssa -kiertue käynnistyy Las Vegasista marraskuun 18. päivänä. Tämän vuoden puolella Bill ja Hillary Clinton esiintyvät myös Houstonissa, Torontossa ja Montrealissa.

Ensi vuonna Pohjois-Amerikan kiertueen areenakeikat jatkuvat huhti-toukokuussa, jolloin Clintonit esiintyvät muun muassa New Yorkissa, Detroitissa, Philadelphiassa ja Vancouverissa.

Liput tulevat myyntiin tämän viikon perjantaina. Niiden hinta on uutiskanava CNN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) noin 70-699 dollaria.

Esiintymispaikat ovat isoja konserttiareenoita, joissa tavallisesti esiintyy Beyoncen, Taylor Swiftin tai Bruno Marsin kaltaisia tähtiä. Myös keikkojen promoottori on tuttu musiikkikonserttien maailmasta, Live Nation.

Live Nationin mukaan yleisöllä (siirryt toiseen palveluun) on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla kahden johtajan "keskustelevan ja kertovan omakohtaisia tarinoita eräistä nykyhistorian vaikuttavimmista hetkistä".

Bill Clinton toimi Yhdysvaltain presidenttinä 1993–2001. Hillary Clinton oli samaan aikaan maan ensimmäinen nainen, senaattori 2001–2009 ja Barack Obaman hallinnon ulkoministeri 2009–2013.

Clintonien kiertue käynnistyy vasta marraskuun kongressivaalien jälkeen. Se ajoittuu varsinkin ensi vuoden puolella juuri siihen aikaan, kun presidenttihaaveita elättelevät demokraattiehdokkaat ajavat itseään kampanja-asemiin.

Michelle Obaman jalanjäljissä

Ennen Clintoneita omasta kiertueestaan ehti ilmoittaa Yhdysvaltain edellinen ensimmäinen nainen Michelle Obama. Obama ajoittaa oman areenakiertueensa "Becoming"-elämänkertakirjan julkaisun yhteyteen.

Michelle Obaman kiertueen järjestää niin ikään Live Nation, jolle poliittiset kiertueet ovat uusi aluevaltaus. Obaman kiertue kattaa 10 kaupunkia ja se on käytännössä loppuunmyyty.

Artikkeli jatkuu tviitin jälkeen.

Kiertue käynnistyy Michelle Obaman kotikaupungista, Chicagosta, samana päivänä kuin elämänkerta julkaistaan eli marraskuun 13. päivänä. Valtaosa lipuista maksaa 29,50 dollaria, mutta VIP-lipusta joutuu pulittamaan jopa 2 500 dollaria.

Michelle Obaman elämänkerta julkaistaan samanaikaisesti 28 kielellä, myös suomeksi.

Barack Obaman odotetaan julkaisevan omat muistelmansa Valkoisen talon vuosista vuoden 2019 aikana. Michelle ja Barack Obaman kirjojen julkaisu- ja levitysoikeudet myytiin Penguin Random House -kustantamolle ennätysmaiseen 65 miljoonan dollarin hintaan.