Hyppää sisältöön

Talouslehti Forbes: suomalainen Linda Liukas on yksi Euroopan johtavista teknologia-alan naisista

Forbes on listannut 50 eurooppalaista naista, jotka ovat edelläkävijöitä teknologia-alalla.

Linda Liukas Kuva: Milla Vahtila / Yle

Suomalainen lastenkirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas on huomioitu yhtenä Euroopan johtavista teknologia-alan naisista. Talouslehti Forbes on listannut (siirryt toiseen palveluun) 50 eurooppalaista naista, jotka ovat edelläkävijöitä omalla teknologiasektorillaan.

Listattuja naisia ei ole laitettu järjestykseen. Heidät on kuitenkin luokiteltu viiteen joukkoon, jotka koostuvat yritysjohtajista, kasvuyrittäjistä, insinööreistä, keksijöistä sekä "taistelijoista" eli maailmaa teknologian avulla muuttavista ihmisistä.

Liukas on lehden mukaan yksi taistelijoista. (siirryt toiseen palveluun) Lehti mainitsee Liukkaan yhtenä Rails Girls -verkoston perustajista. Yli 300 kaupungissa toimiva verkosto järjestää ohjelmointityöpajoja tytöille.

Lisäksi lehti huomioi Liukkaan Hello Ruby -kirjasarjan, joka on käännetty 25 kielelle. Kirjoissa ja niihin liittyvässä sovelluksessa opetetaan lapsille ohjelmointia tarinoiden ja pelien kautta. Sarjan uusin kirja julkaistaan tässä kuussa englanniksi.

Forbesin mukaan listan koostamisessa on otettu huomioon (siirryt toiseen palveluun) kunkin naisen johtoasema, vaikutus talouteen sekä yleinen vaikutusvalta omalla alallaan. Lehti listaa syksyllä Yhdysvaltain ja koko maailman johtavat teknologia-alan naiset.

Lue lisää Linda Liukkaasta: